Foto: Vida Press
Toiduuudised
12. august 2017, 00:01

VEINIVÕHIKULE: algajad armastavad PinotGrigiod ja PinotGris’d (1)

Veinivõhikule: algajad armastavad Pinot Grigiod ja Pinot Gris`d

Kui sa restoranis ei tea, millist veini tellida, siis ilmselt oskab kõige paremini nõu anda teenindaja, vahendab Tarbija24 portaali Business Insider.

Kui aga teenindajast mingil põhjusel ei peaks abi olema, siis tasub jälgida rusikareeglit, et punase liha ja rammusamate toitude kõrvale sobib täidlasem punastest viinamarjadest vein (Rhône, Petite Sirah, Napa Cabernet Sauvignon), kala ja kergemate roogade juurde õhuline valge vein (Chardonnay, Sauvignon Blanc).

Lisaks võiksid veinivõhikule sobida puuviljased ja magusad viinamarjad nagu Pinot Grigio (pildil), Pinot Gris ja Grenache.

Foto: Vida Press

5,3

protsenti kulus toidule ja mittealkohoolsetele jookide tänavu juulis rohkem kui samal ajal aasta tagasi, teatas statistikaamet. Sellest omakorda ligi 40% andsid piim, piimatooted ja munad ning ligi 15% liha ja lihatooted.

5,3 protsenti juurde Foto: Vida Press

 Kust pärineb Eestis müüdav McDonald'si toit?

“Enamik koostisosadest tuleb Euroopa Liidu riikidest – Poolast, Saksamaalt, Austriast, Itaaliast, Suurbritanniast, Hollandist, Leedust,” vahendas Kasulik.EE  Baltimaade McDonald’si restoranide tegevdirektorit Vladimir Janevskit.

Foto: Vida Press

“Liha ehk burger tuleb Leedust ja Poolast. Kuid kuna tegemist on suurtootjatega, kes ostavad toorainet kokku, ja Leedu tootja ostab liha ka Eestist, on siin müüdavates burgerites ka kohalikku liha.”

Kohalikku kartulit jätkub kevadeni  

Ehkki kartuli kasvupind Eestimaal iga aastaga väheneb, ei tule siinmail niipea kartulipuudust karta. Heitlikest ilmadest hoolimata loodavad kartulikasvatajad sel sügisel saada salve korraliku keskmise saagi, edastas ERRi uudisteportaal.

Foto: Vida Press

MTÜ Eesti Kartul juhatuse esimees Kalle Hamburg usub, et kartulisaak tuleb sel aastal rahuldav ning omamaist kartulit jätkub potti ja pannile panna kevadeni.