Foto: Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
9. august 2017, 17:09

Toidublogijate suvehitid: peedipesto

Tuuli Mathisen toidublogist toiduteemal.blogspot.com, jagab sinuga mõnusalt särtsakat peedipesto retsepti. Pane pesto purki ja sa ei kahetse!

Ei saa me läbi peedita! Seda pestot tuleb kindlasti säilitada külmas ja ega ta sealgi kaua püsi – nii paar-kolm nädalat. Aga talvel saab võtta keldrist jälle uued peedid ning uue pesto valmis teha.

Vaja läheb:

2–3 keskmise suurusega ahjupeeti
1 dl kõrvitsaseemne- või oliiviõli
50 g kooritud ja röstitud kõrvitsaseemneid
1–2 küüslauguküünt
50 g pecorino- või Parmesani juustu

soola ja pipart
soovi korral veidi Cayenne’i pipart

Tee nii:

Pane kõik koostisained purustajasse ning surista pesto valmis. Kasuta salatite, pasta ja muu säärase lisandina või ka lihtsalt võileivakattena.

Foto: Foto: Matton Estonia