Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt paari klikiga koju tellida Coopi e-poest. |
Kui metsa või turuletile ilmuvad kukeseened, valmista neist maitsev pirukas.
Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):
Põhi
- täisteranisujahu 3,5 dl
- küpsetuspulber 1 tl
- või 200 g
- porgand (keedetud ja püreestatud) 2 dl
- sool 0,5 tl
Täidis
- kukeseened 400 g
- sibul 2 tk
- või 2 sl
- muna 3 tk
- hapukoor 4 dl
- riivjuust (või mozzarella) 150 g
- riivitud sidrunikoor 1 tl
- sool 1 tl
- basiilik (hakitud) 1 spl
- sidrunipiar 1 tl
1. Haki jahu, küpsetuspulber ja külm või segamini. Lisa porgandipüree ja sool, sega ühtlaseks. Paki tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külma.
2. Puhasta seened ja tükelda jämedalt, haki sibulad. Kuumuta seeni kuival kuumal pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või ja sibulad, pruunista ning jäta jahtuma.
3. Sega kausis munad, hapukoor, riivitud juust, sidrunikoor ja maitseained. Suru tainas suurema ahjuvormi
(36 x 28 cm) põhjale ja äärtele. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.
4. Laota poolküpsele põhjale seene-sibulasegu ning vala peale muna-juustusegu. Küpseta veel 25 minutit või
kuni pirukas on kuldkollane.
Nipid ja soovitused:
Soovi korral võid porgandipüree asemel kasutada tainas ka kartuli-, selleri- või pastinaagipüreed. Kogus 16 lõiku.
Valmistusaeg üle 60 min
Retsepti allikas: Toidutare
Kommentaarid (0)