Foto: Kenno Soo
Galeriid
28. juuli 2017, 16:58

FOTOD | Vaata, kui palju tuleb maksta kõhutäie eest Viljandi folgil! (28)

Neljapäevast pühapäevani peetakse Viljandis iga-aastast pärimusmuusika festivali. Folgipiduliste rõõmsa meele eest hoolitsevad lisaks muusikutele ka eri toitlustajad. Kui palju nad kosutava eine eest raha tahavad ja mis täpselt menüüs on, vaata fotodelt!

Söögivalik on folgil tõepoolest mitmekesine, pakkudes näljastele toitu nii kodumaist kui ka kaugemat päritolu retseptide järgi. Ka hinnakiri on varieeruv. Kel tummisest seljankast piisab, võib kõhu täis saada paari euro eest, peenemate toitude eest küsitakse aga märksa suuremaid kupüüre.

Söögid

Pannkook – laste lemmik – on külalistele saadaval nii magusate kui ka soolaste lisanditega. Näiteks toormoosiga pannkoogi eest tuleb maksta kaks eurot, kala-riisi täidisega maksab 3,50 eurot.

Saiaarmastajad saavad 1,50 euro eest mekkida kalapirukaid, muid saiakesi-pirukaid saab kahe euro eest. Pitsasõbrad leiavad kõhukosutust viie kuni seitsme euro eest.

Tugevamatest einetest pakutakse Viljandi folgil nelja euro eest mulgiputru ja -kapsaid. Kotleti saab mekkida nelja kuni kuue, grillvorsti viie ning šašlõkki kaheksa euro eest. Klassikalise hamburgeri, pelmeenide või viineriprae eest tuleb maksta neli eurot.

Metsades sel aastal eriti rohkelt leiduvaid kukeseeni saab ka folgilt, prae eest küsitakse üheksa eurot.

Lihavaba lõunasöögi huvilistele pakutakse nelja euroga aedviljamixi ning hernetampi. Grillitud tomatit, baklažaani ja paprikat saab süüa ühe euro eest.

Kes aga vabaõhuürituste levinud menüüd ei soosi, saab maitsemeeltele pakkuda idamaist lõunasööki. Hinnavahemik on kolmest eurost kaheksa euroni. Näiteks saab vürtsikat kanasuppi 3,5 euro eest, krõbeda meekana eest tuleb kukrut kergendada kaheksa euro võrra.

Mehhiko köögi sõbrad ei jää ka folgil ilma oma lemmikutest – vrappidest, quesadilla' dest ja flauta' dest. Nende eest tuleb maksta kolm kuni neli eurot.

Eksootilisemate einete otsijad võivad folgilt leida kõhutäiteks veel kaheksajalgu ning konnakoibi, mõlema eest küsitakse kaheksa eurot. Festivali söögiala kalleima roa, pardifilee eest küsitakse 13 eurot.

Joogid

Kuna eestlased teadupärast üsnagi kohvilembesed on, pakutakse seda mitmes variandis eri hinnaga – ühe kuni kolme euroga, sõltuvalt kogusest ja piimasoovist. Kui espresso ja musta kohvi eest tuleb välja käia üks euro, siis latekohvi eest küsitakse kuni kolm eurot. Seejuures pakutakse veganitele ja taimtoidulisele mandli- või sojapiima võimalust. Kel aga kofeiinivaba sooja joogi soov, võib 2,50 euroga saada topsi kakaod, kahe euro eest pakutakse teed.

Pudel vett maksab folgil seekord 1,50–2 eurot, morss aga üks euro. Muud karastusjoogid maksavad kaks eurot, kasemahla eest küsitakse 2,50.

Õlle ja siidri eest tuleb maksta, sõltuvalt kogusest, kolm kuni kolm ja pool eurot. Veinitops on 3–5 eurot väärt.