Foto: Foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Toiduuudised
25. juuli 2017, 20:34

Kokkamisõpetus: kohevad kaerapannkoogid

Puhkuse ajal võib end (ja teisi laisku ärkajaid) ka nädala sees premeerida pannkookidega, mis reeglina kuuluvad nädalavahetuse hommikute juurde. Kohevate pannukate retsepti jagab Kristi Rebane blogist .jazzino.Mis? Mis see puhkus veel on? Eelmisel reedel oli mu viimane tööpäev enne nädalakest puhkust ning kui aus olla, siis ega ma ise ka ei saanud aru kui väsinud ma ikka olin. Arvasin, et kui nädalavahetusega algab puhkus, siis tähendab see, et reede õhtul on PIDU! Siis laupäeval, jällegi, PIDU! Ja samas vaimus edasi. Sest suvi ja päike ja kõik jutud.Reedel pärastlõunal koju jõudes prantsatasin ma aga diivanile pikali ja ei liikunud sealt enam kuhugi. Tegin (pärast)lõunauinaku, sõin, vaatasin Inglismaa pagarisaadet Great British Bake-Off'i, näksisin veel, lugesin raamatut, jõin klaasi veini, lugesin veel ning läksin kell 11 magama. :D Suurtest peoplaanidest ei oleks saanud rohkem ükskõik olla. Naljakas, kuidas keha lausa füüsiliselt tundis, et nüüd on luba
  • 250 g hapukoort
  • 2 muna
  • 100 g täistera kaerajahu või 80 g kaerajahu ja 20 g kaerakliisid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl suhkrut
  • tera soola
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või vaniljesuhkrut
  • praadimiseks õli

Sega hapukoor, munakollased ning suhkur omavahel. Teises kausis sega jahu ja kliid, kui kasutad, küpsetuspulbriga ning lisa hapukooresegule. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmeks vahuks ning sega õrnalt taignasse. Lase üks kümmekond minutit puhata ning küpseta keskmisel kuumusel väheses õlis lusikapannkoogid. Serveeri puuviljade-marjadega ning nirista peale mett või (keedetud) kondenspiima või maitsestamata jogurtit. Või kõiki kolme ;)  

Kuula kõrvale: Leyla Mccalla ja "Mesy bondye".

Vaata blogi lähemalt SIIT.