Foto: PantherMedia / Scanpix
Greete Kõrvits 25. juuli 2017 18:37
Õlu on grill-liha kõrval mõnus kaaslane, aga milleks piirduda vaid sellega, et õlut juua kui seda saab ka toidus endas kasutada. Lihtne kaste, mida saad lihale määrida või milles liha enne küpsetamist marineerida, ei vaja suuri oskusi.

Kõigepealt vajad poolt pudelit ehk umbes 250 ml õlut. Eelista tugevama maitsega, tumedamat õlu. Kuumuta pannil mitu küünt hakitud küüslauku. Kui küüslauk hakkab värvi muutma, kalla juurde õlu, 2-3 supilusikatäit tulist tšillikastet, 1-2 supilusikatäit kanget sinepit (või Dijoni sinepit), 100 grammi ketšupit ning maitsestamiseks paar teelusikatäit paprikapulbrit ja teelusikatäis pruuni suhkrut. Lase kastmel madalal kuumusel umbes 20 minutit podiseda, iga natukese aja tagant seda segades.

Jahtunud kastmes võib liha marineerida, kuuma kastme võid aga otse pannilt grillitavale lihatükiga kokku määrida.