Mõnusalt vürtsine ja kõhtu täitev karriroog.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
30. märts 2019, 08:57

RETSEPT | Too kööki eksootikat: kana-pähklikarri

Rikkaliku pähklikogusega vürtsikas ja soojendav karri garanteerib mõnusa maitseelamuse!

Sul on vaja:
200 g India pähkleid
6–8 kana poolkoiba
oliiviõli praadimiseks
2 sibulat
5–6 küüslauguküünt
1 tl jahvatatud koriandrit
1 väiksem tšillikaun
2 nelgitera
5 musta pipra tera
2 tomatit
80 g kookoshelbeid
1 kuhjata tl kurkumapulbrit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
punt peterselli või koriandrit
300 ml vett või kookospiima

Tee nii:

1. Pane India pähklid kuuma vette likku.

2. Pruunista kanakoibi kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt ja pane ahjuvormi. Maitsesta soolaga, vala vormi põhja veidi vett ja tõsta tunniks ajaks 180kraadisesse ahju küpsema.

3. Koori ja haki sibulad. Pruunista sibul kuumas oliiviõlis ja lisa lõpupoole ka peeneks hakitud küüslauk. Lisa pannile koriander, hakitud tšilli, nelk, pipar ja hakitud tomatid ning pruunista veel veidi.

4. Lisa kookoshelbed ja prae, kuni need muutuvad pruunikaks. Puista pannile kurkumit, muskaatpähklit, veidi hakitud peterselli ja 300 ml vett või kookospiima ning kuumuta läbi.

5. Lisa pannile ka India pähklid ja kuumuta segades veel umbes minut.

6. Vala pähklisegu kanale ja serveeri toitu kohe koos äsja valminud riisi või nuudlitega!