Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
11. juuli 2017, 23:03

5 toitumisnõuannet, mis aitavad paremini musklit kasvatada (2)

Kõik võimlas ja trennisaalis veedetud tunnid tasuvad ennast aja jooksul kenasti ära, kuid muskel ei kasvakiirelt ja keha ei arene piisavalt kui sa oma füüsilist treeningut korraliku toitumisega ei toeta. Ajakiri GQ annab viis soovitust, kuidas oma toitumist jälgides kehale hoogu juurde anda.

1. Tee oma kapid üleliigsest tühjaks

Sa tead küll, mis see üleliigne on. Krõpsud, suhkrused hommikusöögihelbed, külmutatud valmistoit, pirukad, üldse igasugune eelvalmistatud kräpp. Otse prügikasti ja hüvasti!

2. Söö õiget liha

Lihas ja loomses toidus on proteiini, mis aitab lihaseid kasvatada. Kuid mitte igasugune liha. Parimad on nahata linnuliha, kala ja munad. Kui lähed poodi sea- või veiseliha järele, siis vali hoolega, millist tükki osta. Mõistagi eelista võimalikult taist ja vähese pekiga liha.

3. Söö ka õigeid süsivesikuid

Neid ei peitu valges saias või ka valges riisis nii palju. Täisteratooted, pruun riis, köögiviljad ja puuviljad on parimad süsivesikute allikad. Samuti on nendes rohkelt kiudaineid, mis aitavad kaasa seedimisele ning on toitvad.

4. Rasv pole halb, kuid - just nimelt - peab olema õige

Head rasvad, need tulevad kalast! Ja ka avokaadost, pähklitest, oliividest. Kaladest head lõhe, forell, tuunikala ja sardiinid või ka kilud-räimed.

5. Tea, mida vahetult pärast trenni tarbida

45 minuti jooksul pärast korralikku trenni peaks mees tarbima keskmiselt 30 grammi proteiini, et lihased saaksid korralikult taastuda. Jälgi, et sinu toidulisandis on piisavalt kõiki aminohappeid, kõige paremad on lisandid, millel on piimast pärinevad koostisosad.