Ungru Resto peakokk Andrus Talvari lubab hiidlaste maitsed uutesse kõrgustesse tõsta. Foto: Renee Altrov
Toiduuudised
12. juuli 2017, 09:18

Närvikõdi söögilauas: tänavu rõhub taevarestoran Eesti saartele (2)

Kaheksandat suve kraanaga Viru hotelli 13.–14. korruse kõrgusele vinnatava söögilaua katavad tänavu Hiiumaa, Saaremaa ja Prangli kokad. Vahepeal kuulsaid kokki Eesti taevasse lennutanud Dinner in the Sky on Eesti maitsete juurde tagasi jõudnud.

"Oleme tutvustanud maailmakuulsaid Michelini tärniga pärjatud kokkasid ja jõudnud ringiga tagasi Eestisse. Eesti toidukultuuris on nii mõndagi avastada ja paljugi üle uhke olla," kinnitab Dinner in the Sky eestvedaja Risto Meigas.

Hiiumaalt, Saaremaalt ja Pranglilt pärit külalisrestoranid lubavad pakkuda Tallinna taeva all parimat valikut oma kandi maitsetest. Hiiumaa restorani Ungru Resto peakokk Andrus Talvari loetleb Hiiumaa maitseteks kadaka, lamba, kala ja veise ning nimetab oma hingega tehtud toitu isegi erilises soul-food võtmes valmistatuks. "Püüan tõsta hiidlaste maitsed uutesse kõrgustesse," märgib Talvari.

Lisaks Ungru Restole saab merepäevade ajal pilvepiiril proovida Saaremaa Egoismi ja Prangli Saare-resto roogi.Aga kõigepealt võib igaüks teha endale kodus Andrus Talvari retsepti järgi forellitartari.

Andrus Talvari kinnitab, et forellitartari, mida ta Ungru restos pakub, võib igaüks ise ka kodus valmistada. Foto: Renee Altrov

Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga

Vaja   läheb:

Tartar: 200-300g supervärsket forellifileed, 40-50g šalottsibulat, mõnus punt tilli,

1sl Dijoni sinepit, 1sl mett, mõni sl oliiviõli, soola, pipart.

Rõikakreem: 3sl Felix Special mädarõigast, 100g toorjuustu, soola, pipart.

Serveerimiseks: paar kääru kuivanud leiba, värsket soolakurki, rohelisi salatilehti, idusid.

Valmistamine: Puhasta forellifilee ja tükelda peenelt. Haki ka šalottsibul ja till ning sega kõik tartari komponendid kokku. Jäta maitsestuma.

Rösti kuivanud leivakääre esmalt veidi ahjus ja seejärel purusta köögikombainis peeneks jahuks.

Sega kokku ka rõikakreemi komponendid.

Serveeri forellitartar rõikakreemiga ning puista peale röstleivapuru. Lisa maitse järgi salatilehti, värsket soolakurki ja head oliiviõli.

Allikas:Andrus Talvari Hiiumaa Ungru Resto

Foto: Renee Altrov