Toiduuudised

Tervislik suvegrill: tee šašlõkimarinaad oliiviõliga 

Silja Paavle, 6. juuli 2017 14:00
Oliiviõli marinaadis kanašašlõkkFoto: Britt Paju
Kodumaa suve heitlikku ilma aitavad peletada päikeselised toiduvalikud, mis paitavad maitsemeeli ja pakuvad ka silmailu. Toidublogija Britt Paju soovitab suvesse ideaalselt sobivat kanašašlõki retsepti, milles on aukohal Vahemere köögis au sees oliiviõli ja küüslauk. Mõnusad maitsed on garanteeritud.

Talleggi saadiku ja personaaltreeneri Rauno Rikbergi sõnul on eestimaalased suvel suured grillisõbrad ning mõistagi võib see anda tunda ka kehakaalus.

Samal teemal

"Kes armastab palju grillida, võiks suvel vaadata just kanaliha suunas – palju valku, vähe rasva, valmib kiiresti ja on toitev. Eks suvesse mahub ju grillimisi palju ning kui soovida toiduvalikutega tervislikku joont hoida, on kanaliha kindlasti omal kohal. Kindlasti ei pea piirduma vaid kanafileega, katsetage erinevate tükkidega ja vahelduse loomiseks on erinevad šašlõkimarinaadid ideaalsed. Otse koduaiast või turult maitsev värske kõrvale ning ongi olemas," rääkis ta.

Oliiviõli marinaadis kanašašlõkk (kogused kuni 3-le)

Vaja läheb: 500 gr broilerikintsuliha või broilerifileed, 4 sl oliiviõli, 1 küüslauguküüs, 1 sl meresoola, 0,5 tl musta pipart. Serveerimiseks sidruniviile, värskeid ürte (nt petersell, till, murulauk)

Valmistamine: Lõika kana umbes 3–4 cm suurusteks tükkideks ja sega õli, soola, pipra ja hakitud küüslauguga. Lase maitsestuda vähemalt 30 minutit, ideaalis mõni tund või lausa üle öö. Aja kanatükid vardasse ja grilli ca 20–25 minutit vahepeal keerates. Serveerimisel pigista kanale sidrunimahla ja puista üle hakitud ürdiseguga. Grilli juurde näiteks maisitõlvikuid, paprikat, suvikõrvitsat või seeni ja serveeri maitsev kanagrill tervistavate juurikate seltsis.

Samal teemal

22.07.2017
IMETAIM PETERSELL: levinud maitsetaim aitab kolme päevaga viis kilo kergemaks saada!
27.05.2017
TŠILL JA GRILL: Kuidas eestlaste lemmiktegevustest hoolimata suvel terve püsida?
22.05.2017
Kui grillida, siis meisterlikult – kuidas valmistada suus sulavat liha?
12.05.2017
VALMISTU GRILLIPEOKS: marineeri liha ise, grilli juurvilju ja pea söömisega piiri