Foto: VIDA PRESS
Toiduuudised
6. juuli 2017, 12:11

OH NEID AMEERIKLASI: vaata, kuidas USA mees õgib sisse 20 000 kalorit (7)

Tuleb tunnistada, et rubriik "Päevaretsept" pole selle loo kajastamiseks päris kohane, sest ühe keskmise mehe jaoks on nimetatud kaloraaž rohkem kui ühe NÄDALA kogus.

New Yorgis Nathani restoraniketi peakorteris peetakse juba 1916. aastast USA iseseisvuspäeva puhul suurt hot dog´ide söömise võistlust. Ehk sisuliselt konkureerivad õgardid omavahel selles, kes suudab alla kugistada kõige rohkem viineriga saiu. Võistlus toimus ka üleeile. The Globe And Mail on kirjeldanud seda järgnevalt:

"Joey Chestnut ehk Jaws (Lõuad) ahmis, näris ja toppis end teisipäeval oma kümnenda tiitlini, jätkates oma rekordeidpüstitavat valitsusaega iga-aastasel Nathan Famous'i Neljanda Juuli hot dog´ide söömise võistlusel. Kühveldades Coney Islandil endale suhu vees leotatud saiu ja vingerdavaid viinereid, alistas ta kümne minutiga 72 vinkut ja saia, purustas iseenda rekordi ja sai kümnendat korda enda kätte Sinepivöö."

Iseenesest üsna tülgastav võistlus ja tegelikult võib selline õgimine inimese tappa. Selliste koguste puhul varem või hiljem teebki. Kui sai kurku kinni jääb, siis muidugi varem. Aga omamoodi põnev muidugi ka.

Mida selline kabanossikogus mehe kehale andis? 20 160 kalorit, 1296 grammi rasva, 2160 mg kolesterooli, 56 160 mg soola, 720 g valku.

Nagu ülalpool viidatud, vajab kerge kehalise aktiivsusega normaalkaalus 30-aastane mees päevas umbes 2500 kalorit. Ehk tema saaks 72 hot dog´ist oma energiavajaduse (aga mitte vitamiinide ja muude vajalike ainete vajaduse) rahuldatud kaheksa päeva.

Kuidas rekord sündis, vaata allolevast videost.