Maasikahooaeg algab: peale koogiküpsetamise pane marju ka sügavkülma
Toiduuudised
1. juuli 2017, 04:00

Maasikahooaeg algab: peale koogiküpsetamise pane marju ka sügavkülma (16)

"Eestimaiste maasikate hooaeg algas tänavu tavapärasest hiljem, sest kevad oli iseäranis külm," ütleb Laastu maasikakasvatustalu perenaine Jaanika Palk. "Meil valmisid esimesed varajaste sortide marjad jaanipäevaks, kuid tõsisem maasikakorjamine alles hakkab hoogu sisse saama."

"Eestimaiste maasikate hooaeg algas tänavu tavapärasest hiljem, sest kevad oli iseäranis külm," ütleb Laastu maasikakasvatustalu perenaine Jaanika Palk. "Meil valmisid esimesed varajaste sortide marjad jaanipäevaks, kuid tõsisem maasikakorjamine alles hakkab hoogu sisse saama."

Esimesi maasikad soovitab Jaanika Palk niisama põske pista. Või siis teha vähese suhkruga toormoosi ja see kohe ka pintsli pista, sest eestimaiste aedmaasikate suurim väärtus on nende suur C-vitamiini sisaldus.

Viis maasikat sisaldab rohkem C-vitamiini kui üks apelsin ja kõigest üks peotäis ehk umbes 100 grammi marju katab täiskasvanu ööpäevase C-vitamiini vajaduse.

Edasi lugemiseks: