Toiduuudised

Maasikahooaeg algab: peale koogiküpsetamise pane marju ka sügavkülma (16)

Kaire Kenk, 1. juuli 2017 04:00
Maasikahooaeg algab: peale koogiküpsetamise pane marju ka sügavkülma

"Eestimaiste maasikate hooaeg algas tänavu tavapärasest hiljem, sest kevad oli iseäranis külm," ütleb Laastu maasikakasvatustalu perenaine Jaanika Palk. "Meil valmisid esimesed varajaste sortide marjad jaanipäevaks, kuid tõsisem maasikakorjamine alles hakkab hoogu sisse saama."

Esimesi maasikad soovitab Jaanika Palk niisama põske pista. Või siis teha vähese suhkruga toormoosi ja see kohe ka pintsli pista, sest eestimaiste aedmaasikate suurim väärtus on nende suur C-vitamiini sisaldus.

Viis maasikat sisaldab rohkem C-vitamiini kui üks apelsin ja kõigest üks peotäis ehk umbes 100 grammi marju katab täiskasvanu ööpäevase C-vitamiini vajaduse.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

09.06.2017
Viimane aeg maasikad sügavkülma pista!
07.06.2017
Suvekuulutajad MAASIKAD
06.06.2017
Maasikas jõuab põllult poodi vähem kui 24 tunniga
30.05.2017
MAASIKAAEG ON KÄES: kas sina tead, millist kasu annab nende marjade söömine tervisele?