Maasikahooaeg algab: peale koogiküpsetamise pane marju ka sügavkülma
Kaire Kenk 1. juuli 2017 04:00
"Eestimaiste maasikate hooaeg algas tänavu tavapärasest hiljem, sest kevad oli iseäranis külm," ütleb Laastu maasikakasvatustalu perenaine Jaanika Palk. "Meil valmisid esimesed varajaste sortide marjad jaanipäevaks, kuid tõsisem maasikakorjamine alles hakkab hoogu sisse saama."

"Eestimaiste maasikate hooaeg algas tänavu tavapärasest hiljem, sest kevad oli iseäranis külm," ütleb Laastu maasikakasvatustalu perenaine Jaanika Palk. "Meil valmisid esimesed varajaste sortide marjad jaanipäevaks, kuid tõsisem maasikakorjamine alles hakkab hoogu sisse saama."

Esimesi maasikad soovitab Jaanika Palk niisama põske pista. Või siis teha vähese suhkruga toormoosi ja see kohe ka pintsli pista, sest eestimaiste aedmaasikate suurim väärtus on nende suur C-vitamiini sisaldus.

Viis maasikat sisaldab rohkem C-vitamiini kui üks apelsin ja kõigest üks peotäis ehk umbes 100 grammi marju katab täiskasvanu ööpäevase C-vitamiini vajaduse.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

Kommentaarid  (16)

aga 4. juuli 2017 22:39
hooaeg saab läbi, kui eesti maasikad müügile tulevad. nüüd on ostuga juba hiljaks jäädud.
Soovitus 3. juuli 2017 14:04
Kes tahab terveid sügavkülmutatud marju, tehke nii (seda soovitas mulle üks maasikakasvatajast papi): puhastatud väiksemad terved marjad ühekordse kihina kandikule, kandik 3-4 tunniks sügavkülma. Välja võttes on marjad kõik läbikülmunud, neid saab panna nt. gripkottidesse, mis võtavad oluliselt vähem ruumi kui karbid, milles marjad tihtipeale lötsu üksteise külge vajuvad.
Kõik kommentaarid

SISUTURUNDUS