Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
28. juuni 2017, 22:43

ŠAŠLÕKK ON LIIGA RASVANE? Valmista kuskussist tervislik ja kerge kõrvalroog (1)

See mõnus ja lihtne kuskussiretsept sobib ka omaette toidukorraks, kuid veel mõnusam on ta kõrvalroana šašlõki juures, eriti sea- või lambašašlõki. Kuskussi asemel võid kasutada ka mõnd muud tangulist, näiteks kruupe või tatart.

Keeda tangud vastavalt juhendile. Haki korralikud peotäied piparmünti, peterselli ja spinatit peeneks ja sega need kuskussiga kokku. Poolita suur kurk, soovi korral lõika neljaks ja haki ka see ära. Võta üks pakk fetajuustu, tükelda ning sega koos kurgiga kuskussi-ürdisegu hulka. Viimasena sega kuskussiga värsked rohelised herned. Maitsesta soola-pipraga. Kui tahad, et toit oleks veel krõmpsuvam ja kurgist üksi ei piisa, võid ka lisada värsket paprikat.

Tanguroa ja šašlõki juurde valmista jogurtikaste, et toit liiga kuiv ei jääks. Selleks sega topsi maitsestamata jogurtiga kokku kolm supilusikatäit külmpressi oliiviõli, ühe sidruni mahl ja soovi korral pigista sisse üks väike küüslauguküüs. Kastmesse võid segada ka samu hakitud ürte. Tõsta jogurtikastet toidule, sega kuskussiga või naudi lihtsalt dipikastmena.