Toiduuudised

Kas sina tead, milliseid tõbesid aitab ennetada punase sibula söömine? 

Õhtuleht.ee, 28. juuni 2017, 13:00
Foto: PantherMedia / Scanpix
Kui sööd punaseid sibulaid, kaitsed end mitmete vähivormide, diabeedi ja südametõbede eest, kinnitavad teadlased.

Ajakirjas Food Research International avaldatud uuringu tulemused kinnitavad, et punases sibulas leiduvad vähivastased ühendid kvertsetiin ja antotsüaniin. Need ained kaitsevad inimesi munasarja-, soole- ja rinnavähi eest, kirjutab Mirror. 

Seejuures tasub teada, et oma punase värvi saavad sibulad just antotsüaniinidelt. Seega - mida punasem on sibul, seda kasulikum see tervisele on. 

Lisaks leiavad teadlased, et kuna Vahemere toidutraditsioonid sisaldavad punast sibulat, kuid sealkandis esineb diabeeti ja südametõbesid vähem, on punase sibula söömisest kasu ka nende haiguste ennetamisel.

Samal teemal

23. mai 2017, 11:50
Toitumisnõustaja: Kuidas tervislikult grillida?
18. mai 2017, 12:00
Kreeka dieet - tervislik toiduvalik Vahemere kaldalt
24. aprill 2017, 16:05
Tervislikud einevõileivad – kergem alternatiiv rammusale õhtusöögile
16. september 2016, 10:20
IGIPÕLINE KÜSIMUS: Kuidas õpetada laps köögivilju sööma?