Toiduuudised

Kas sina tead, milliseid tõbesid aitab ennetada punase sibula söömine? 

Õhtuleht.ee, 28. juuni 2017 13:00
Foto: PantherMedia / Scanpix
Kui sööd punaseid sibulaid, kaitsed end mitmete vähivormide, diabeedi ja südametõbede eest, kinnitavad teadlased.

Ajakirjas Food Research International avaldatud uuringu tulemused kinnitavad, et punases sibulas leiduvad vähivastased ühendid kvertsetiin ja antotsüaniin. Need ained kaitsevad inimesi munasarja-, soole- ja rinnavähi eest, kirjutab Mirror. 

Seejuures tasub teada, et oma punase värvi saavad sibulad just antotsüaniinidelt. Seega - mida punasem on sibul, seda kasulikum see tervisele on. 

Lisaks leiavad teadlased, et kuna Vahemere toidutraditsioonid sisaldavad punast sibulat, kuid sealkandis esineb diabeeti ja südametõbesid vähem, on punase sibula söömisest kasu ka nende haiguste ennetamisel.

Samal teemal

23.05.2017
Toitumisnõustaja: Kuidas tervislikult grillida?
18.05.2017
Kreeka dieet - tervislik toiduvalik Vahemere kaldalt
24.04.2017
Tervislikud einevõileivad – kergem alternatiiv rammusale õhtusöögile
16.09.2016
IGIPÕLINE KÜSIMUS: Kuidas õpetada laps köögivilju sööma?