Võilill ei paku mitte vaid silmailu - seda saab kasutada ka keha puhastamiseks jääkainetest.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
26. juuni 2017, 10:45

PARIM AEG KEHA PUHASTAMISEKS ON KÄES: Viis toitu, mis sul seda teha aitavad (1)

Just nüüd on parim aeg oma organismi puhastamiseks kõigist sinna kogunenud toksiinidest – see aitab sul puhata, kiirendada üleliigsete kilode kadumist ning vabaneda ebatervislikest harjumustest.

Kindel märk vajadusest keha puhastada kõhukinnisus, puhitused, keskendumisraskused ja väsimus. Ning parim viis seda teha on kasutada allpool väljatoodud toiduaineid, kirjutab The Healthy Food.

1. Rohelised lehed, näiteks võilill, kapsas ja sinep. Neid kasutatakse kogu maailmas erinevate haiguste vastu võitlemisel, näiteks rasvunud maksast vabanemisel, diabeedi, neeruhaiguste, väsimuse ja sapikivide ravimisel.  Nende lisamine oma igapäevasesse menüüsse parandab immuunsust ning vähendab ka riski haigestuda vähki, soodustab kehakaalu langust ning aitab taastada hormonaalset tasakaalu.  

2. Peet. Iidne India tervendav meditsiin on kasutanud peeti maksale elujõu lisamiseks. Suhkrupeedist saab abi ka emotsionaalsete probleemide korral. Need aedviljad pakuvad hulga kehale tarvilikke aineid, suurendades nii verevoolu, kaitstes veene kahjustuste eest ja peletavad ka väsimust.

3. Marjad (eriti Acai ja Goji). Peale nende hea maitse on marjadel ka antioksüdantsed ja põletikuvastased omadused. Suvel söö sestap kindlasti vaarikaid ja mustikaid! Kuid ka supermarjadeks nimetatud goji ja  acai marjad on head – need aitavad toitainetel paremini imenduda, toetavad üleliigsetest kilodest vabanemist, annavad elujõudu ja energiat. Ka on need head vananemisvastased marjad.

4. Apteegitill rahustab seedesüsteemi, andes kehale samal ajal vajalikke kiudaineid ja C-vitamiini. Sestap on apteegitillil immuunsüsteemi parandav toime, samuti on see antibakteriaalsete omadustega.

5. Chia seemned on samuti äärmiselt kiudaineterikkad. Need toetavad seedesüsteemi normaalset tööd ja jääkainete väljutamist, samal ajal tagavad need suhkru imendumise, aitavad kolesteroolitaset kontrollida ning hoiavad kõhu pikemalt täis.