Toiduuudised
26. juuni 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Kama-halvaavaht kirssidega

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Kergelt valmiv magustoit on ühtaegu magus, hapukas ja kreemine.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

  • külmutatud kirsid 150 g
  • suhkur või tervislikum siirup 1,5 spl
  • kreeka jogurt 1,5 dl
  • rõõsk koor 0,75 dl
  • suhkur 1 spl
  • rõõsk koor 35% (lisatud suhkur 2spl) 0,75 dl
  • kamajahu 0,375 dl
  • halvaa 37,5 g
  • maisitärklis 0,5 spl
  • külm vesi 0,5 spl

1. Pane kirsid potti ja lisa suhkur või siirup. Kuumuta nõrgal kuumusel, kuni kirsid on sulanud. Suurenda kuumust ja lase 5 minutit podiseda.

2. Sega maisitärklis veega ja lisa marjadele. Sega, kuni kaste pakseneb. Lase jahtuda.

3. Vahusta koor suhkruga, sega hulka jogurt, kamajahu ja murendatud halvaa.

4. Tõsta pokaalidesse või kaussidesse kihiti vaht ja kirsid. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

Kirsside asemel sobib suurepäraselt kasutada ka muid marju või hapukat moosi.

Valmistusaeg ca 20 min

Retsepti allikas: Toidutare