Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
21. juuni 2017, 17:05

Seitse põhjust, miks oma tervise nimel spinatit süüa (3)

Spinat on erakordselt tervislik lehtköögivili, mis sisaldab väga paljusid tervisele tarvilikke aineid. Siin on sulle seitse head põhjust, miks oma tervise nimel spinatit süüa.

1. See on hea seedimisele. Kiudaineterikas spinat kannab regulaarselt tarvitades hoolt su seedetrakti eest, kirjutab Genius Beauty.

2. See tasakaalustab soola mõju tervisele. Kui sa armastad soolaseid sööke, siis sellele tasakaalustamiseks söö ka kaaliumirohkeid toite, mis tasakaalustavad naatriumi kahjulikku mõju kehale. Spinat on just seesugune toit.

3. See teeb su südamele head. Spinativalgu osad takistavad veresooni ahenemast ning see hoiab vererõhu normaalsel tasemel. Lisaks ennetab spinatis sisalduv luteiin kolesterooli kõrgenemist.

4. See hoiab luid ja ennetab verejookse. Spinatis sisalduv K-vitamiin vastutab vere hüübivuse eest ning koostöös teiste mineraalidega hoiab luud tervete ja tugevatena.

5. See mõjub antioksüdandina. Spinatis leiduvad flavonoidid vähendavad enneaegse vananemise riski ning kaitsevad sind vähi eest.

6. See tugevdab immuunsüsteemi. Spinat sisaldab A-, C-, E-, D- ja B-vitamiine, mida immuunsüsteem vajab normaalseks toimimiseks.

7. See aitab kaalu langetada. Kuigi spinat on tulvil erinevaid toitaineid, on see kalorivaene - seega ei pea spinatit süües oma kehakaalu pärast muretsema.