Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
13. juuni 2017, 19:17

Mehe köök on tema kindlus! 10 eset, mis köögis peavad olema

Iga kokandusmeister, olgu ta professionaal, algaja või pühapäevakokk, vajab oma loomingus abilisi. Tänapäeva mees oskab ise oma kätega vinge õhtusöögi valmis teha - ja mitte ainult üksi elamise sunnil. Ajakiri D'Marge kirjutab, mida vajad, et sinu köögis oleks igas näljases olukorras olemas õige vahend.

1. Malmist haudepott

Nendeks õhtuteks, mil on aega oodata, et üks korralik paja- või vormiroog, rebitud liha või raguu mõnusalt podiseks.

Foto: PantherMedia / Scanpix

2. Puidust lõikelaud

Plastikust lõikelauad koguvad kergemini mustust ja baktereid, klaasist lõikelauad aga nüristavad nuge. Pealegi võib käsitööpoodidest leida väga stiilseid ja ilusaid puidust lõikealuseid.

3. Korralikud terad

See ei vaja pikemat selgitust. Liha lõikamisel kasutatav nuga ei käi köögiviljadega kokku, seega peaks nuge olema rohkem kui üks. Ära hakka aga ostma mingeid 16-noalisi komplekte, kus on iga küüslauguküüne hakkimiseks oma nuga. Kahest-kolmest piisab täiesti.

Foto: PantherMedia / Scanpix

4. Võileivagrill

Sest vahel on kiire, vahel on laiskus peal ja vahel on lihtsalt isu ühe hea grillitud võileiva järele.

5. Kannmikser

Ehk blender. Selles saad segada oma proteiinijooke, smuutisid (mis ei ole mingid naiste joogid, ka meestel on neist palju kasu) ja kokteile.

Foto: PantherMedia / Scanpix

6. Mõõtekann

On retsepte, mis vajavad täpsust. Eriti kui proovid kätt küpsetamisel.

7. Malmpann

Need on küll kallimad, kuid see-eest kordades vastupidavamad. See, kuidas malmpann kuumust hoiab ja ühtlaselt jaotab, selle vastu ükski teflonpann ei saa. Pealegi kulub teflonpann kergesti ja siis peab selle tervislikel kaalutlustel juba minema viskama. Ka on malmpanni kergem puhastada.

8. Roostevabast terasest kausid

Ja mitte ainult nende stiilse välimuse pärast. Ideaalsed salatite ja kastmete serveerimiseks või selleks, et neis liha marineerida, need kausid peavad paremini vastu kui plastikust, klaasist või savist kausid.

Foto: PantherMedia / Scanpix

9. Mikrolaineahi

Taas kasulik vahend nendeks puhkudeks, kui soojendamist vajab eilse õhtu ülejääk või külmutatud pitsa (kõigil on vahel külmutatud pitsa päev, ära muretse). Ära ainult eelmises punktis mainitud roostevabast terasest kaussi sinna pane.

10. Kohvimasin

Et hommik algaks õigesti, mida siin veel öelda?