Gordon Ramsay Foto: AFP / Scanpix
Toiduuudised
6. juuni 2017, 17:09

PANE TÄHELE: 3 asja, mille tellimisest restoranis soovitab telekokk Gordon Ramsay loobuda! (2)

Hinnatud ja julgete väljaütlemistega kokk Gordon Ramsay jagab kuldsed reegleid, mis hoiavad sind pettumast restoranides. Mis on need kolm asja, mida Ramsay sõnul restoranis kunagi süüa ei tasuks? 

Mirrori sõnul on Ramsay julm, aga aus, mistõttu tasub ehk tõesti koka soovitusi kuulda võtta.

3 tarkusetera Gordon Ramsay`lt:

1. Loobu eripakkumistest.

Kindel ei! Isegi siis, kui ettekandja on su juba peaaegu oma jooskva ja magusa jutuga ära rääkinud. Eriti mängib see rolli siis, kui eripakkumiste nimekiri on pikk. Mis seal siis enam erilist on, kui neid nii palju tehtud on!

2. Kahtlaselt uhke on enamasti kahtlane.

Paljud restoranid üritavad oma toite ja pakkumisi personaliseerida ja erilisemaks muuta, kuigi nad seda tegelikult ei ole... See peaks sulle tegelikult mõjuma Ramsay sõnul hoiatusena!

Kui käiakse välja vekslid, et see on meie kuulus pasta või linna kõige kuulsaim salat, siis peaks su peaks tekkima küsimus - kes selle kuulsaks tegi?

3. Majaveini ei tasu tellida.

Enamasti inimesed tellivad majaveini, sest on teistest soodsam ja eeldatakse, et majavein on miskit, mille üle restoran on uhke. Seega - peab ju tegu olema millegi väga hea ja erilisega!

Tegelikult me kõik eksime!

Õige oleks Ramsay sõnul pöörduda sommeljee poole ja uurida veinide kohta, mida hoitakse nimekirja lõpus - tegu veinidega, millel võibolla etikett on viga saanud või muu kõrvalise tähtsusega puudus.

Enamus inimesi kardavad sommeljeega rääkida, sest kardavad pettuda ja lõpetada õhtu juues kallist veini, mis tegelikult ei maitse.

Ramsay sooovitab sommeljeele ette anda mingi hinnapiiri - see peaks kindlasti jääma alla 20 euro.

Võib julgemalt restorani minna küll!