Foto: VIDA PRESS
Toiduuudised
6. juuni 2017, 16:20

8 õllega seotud nippi, mis muudavad mehe elu

See karge ja puhas maitse, mis paneb mehed tantsima, lisab neile enesekindlust ja aitab lõõgastuda pärast rasket tööpäeva, meeliskleb FHM. Kui on olemas midagi, mida mehed armastavad, siis on see õlu. Ja õllega seoses on olemas mõned häkid, mida saad kasutada, et sellest joogist rohkem ja mitmekülgsemalt rõõmu tunda või selleks, et sõpradele muljet avaldada.

1. Õllepudelit saab avada paberilehega

Jah, üheainsa paberilehega, mille oma märkmikust välja tõmbad. Muidugi tuleb seda korralikult rullida ja voltida, et saada piisavalt tugev liistakas, aga kui tõesti avajat pole kuskilt võtta, siis on kasulik seda nippi teada.

2. Õllejääkuubikud parandavad õlle maitset

Kui õlu on mõnd aega lahti olnud, siis muutub see vesiseks ja kuidagi leigeks. Kui sul on külmkapis varakult tehtud õllejääkuubikuid, siis aitavad need joogi maha jahutada ja maitsemeeltele veidi erksamat elamust pakkuda. 

3. Õlu ergutab nahka

Sellega ei maksa ehk väga avalikult kiidelda või seda publiku nähes teha, aga väike trikk aitab sul hoida oma nahka pehmena. Sega kokku veidi õlut, maitsestamata jogurtit, õli ja üks munavalge ning tee sellega näomaski.

4. Märg paber jahutab õlle kähku maha

Oled teel peole, tahaks kodus ühe kiire õlle juua, aga see kurivaim on soe? Tee pabersalvrätt märjaks, mässi see ümber õlle ja tõsta pudel 10 minutiks sügavkülmikusse. Tulemus on palju efektiivsem, kui lihtsalt õlut külmkappi tõstes.

5. Õlut saab kasutada söögitegemisel

Õlut ja muud alkoholi on sajandeid kasutatud liha marineerimiseks ja õrnemaks muutmiseks ning roogadele unikaalse maitse lisamiseks.

6. Kibeda õlle maitset tasakaalustab sool

Üks näputäis soola muudab odava õlle märksa talutavamaks joogiks.

7. Õlu sobib peapesuks

On olemas õllelisanditega juuksehooldustooteid, aga kõige odavam lahendus on lihtsalt võtta õllepurk duši alla kaasa. Esmalt võiks pea tavalise šampooniga ära pesta ja siis kasutada õlut palsamina. 

8. Tühja kuuspakki saab kasutada hoidikuna

Osade õllede papist kuuspakid sobivad hästi erineva kola hoidmiseks, nagu näiteks käärid, pliiatsid ja muud vidinad.

Vaata alt ka videolugu kaheksast õllega seotud nipist. Ja muidugi: mõõdukus ennekõike!