Ahjuräimed salvei ja sinihallitusjuustugaFoto: Tuuli Mathisen
Toiduuudised
3. juuni 2017, 04:00

Vladislav Koržets: värske räim on ilus, roosa ja klaari silmavaatega (6)

"Kes pole saanud värsket räime, ei tea tahtagi," ütleb tuntud kalamees, saatejuht ja humorist Vladislav Koržets. "Ma olen isegi anekdootlikku lugu kuulnud, kus inimene ütleb, et see kala pole räim, tal ei ole ju silmad punased! Kui räim pole enam esimeses värskuses, läheb tal silm punaseks. Mõni inimene pole näinudki nii värsket räime, kel silm punane ei ole."

"Kes pole saanud värsket räime, ei tea tahtagi," ütleb tuntud kalamees, saatejuht ja humorist Vladislav Koržets. "Ma olen isegi anekdootlikku lugu kuulnud, kus inimene ütleb, et see kala pole räim, tal ei ole ju silmad punased! Kui räim pole enam esimeses värskuses, läheb tal silm punaseks. Mõni inimene pole näinudki nii värsket räime, kel silm punane ei ole."

Värsket räime on raske saada, sest kui räimepüügi kvoot on täis, siis rohkem püüda ei tohi. Suvel on ka ilm ja vesi räimepüügiks liiga soojad. "Kui kalasaak võrgust paati tõstetakse ja hakatakse randa sõitma, siis võib kuuma ilmaga osa räimi juba hapuks minna," jutustab Koržets.

"Tulemuseks on see, et me ei pruugi keset suve oma rahvuskala värskena üldse kätte saada. Peab arvestama külmutatud variandiga kaupluses. Kes pole asjatundja, ei pruugi üles sulanud ja värskel räimel vahet tehagi, eriti kui see filee on."

Edasi lugemiseks: