Tatrasalat singigaFoto: Martin Ahven
Toiduuudised
3. juuni 2017, 04:00

ÄRA VISKA ÄRA I Mida teha tatrast?

"Tatart võib julgesti veidi rohkem valmis keeta – kui lõunasöögist üle jääb, saab sellest õhtuks maitsva salati teha," ütleb Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilane Kristiina Sireli. Sama hästi sobib selline kerge salat (vaata allolevat retsepti) ka kuumal suvepäeval lõunaeineks. Või miks mitte teha tatrasalatit hoopis kodujuustu, krabinuudlite, hakitud kurgi ja majoneesikastmega.

"Tatart võib julgesti veidi rohkem valmis keeta – kui lõunasöögist üle jääb, saab sellest õhtuks maitsva salati teha," ütleb Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilane Kristiina Sireli. Sama hästi sobib selline kerge salat (vaata allolevat retsepti) ka kuumal suvepäeval lõunaeineks. Või miks mitte teha tatrasalatit hoopis kodujuustu, krabinuudlite, hakitud kurgi ja majoneesikastmega.

Kristiina sõnul on tatar väga tänuväärt toore – sellega ei juhtu külmkapis mitte midagi ja soojendatuna on ta ikka hea. Nii et kiirel ajal võib täiesti teadlikult potitäie tatart valmis keeta ja siis viiel õhtul seda süüa.

Kiireim ja lihtsaim viis on külm tatrapuder singiribade ja sibulaga pannil läbi praadida. Kõige parema ja tugevama maitse annab peekon. Aga külm tatrapuder on väga maitsev ka lihtsalt võis praetuna.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99