Toiduuudised

ÄRA VISKA ÄRA I Mida teha tatrast? 

Kersti Eero, 3. juuni 2017, 04:00
Tatrasalat singigaFoto: Martin Ahven

"Tatart võib julgesti veidi rohkem valmis keeta – kui lõunasöögist üle jääb, saab sellest õhtuks maitsva salati teha," ütleb Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilane Kristiina Sireli. Sama hästi sobib selline kerge salat (vaata allolevat retsepti) ka kuumal suvepäeval lõunaeineks. Või miks mitte teha tatrasalatit hoopis kodujuustu, krabinuudlite, hakitud kurgi ja majoneesikastmega.

Kristiina sõnul on tatar väga tänuväärt toore – sellega ei juhtu külmkapis mitte midagi ja soojendatuna on ta ikka hea. Nii et kiirel ajal võib täiesti teadlikult potitäie tatart valmis keeta ja siis viiel õhtul seda süüa.

Kiireim ja lihtsaim viis on külm tatrapuder singiribade ja sibulaga pannil läbi praadida. Kõige parema ja tugevama maitse annab peekon. Aga külm tatrapuder on väga maitsev ka lihtsalt võis praetuna.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

31. mai 2017, 15:11
SÄRTSU SUVESSE | Mis on tatra tervislikud omadused? Proovi mahetatart ja veendu ise!
26. aprill 2017, 15:10
Tervislik maitseplahvatus: üllata meeli toortatrast valmistatud müsliga
1. aprill 2017, 04:00
Tatrajahu lisab küpsetistele kergelt pähklist mekki