Tatrasalat singigaFoto: Martin Ahven
Kersti Eero 3. juuni 2017 04:00
"Tatart võib julgesti veidi rohkem valmis keeta – kui lõunasöögist üle jääb, saab sellest õhtuks maitsva salati teha," ütleb Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilane Kristiina Sireli. Sama hästi sobib selline kerge salat (vaata allolevat retsepti) ka kuumal suvepäeval lõunaeineks. Või miks mitte teha tatrasalatit hoopis kodujuustu, krabinuudlite, hakitud kurgi ja majoneesikastmega.

"Tatart võib julgesti veidi rohkem valmis keeta – kui lõunasöögist üle jääb, saab sellest õhtuks maitsva salati teha," ütleb Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilane Kristiina Sireli. Sama hästi sobib selline kerge salat (vaata allolevat retsepti) ka kuumal suvepäeval lõunaeineks. Või miks mitte teha tatrasalatit hoopis kodujuustu, krabinuudlite, hakitud kurgi ja majoneesikastmega.

Kristiina sõnul on tatar väga tänuväärt toore – sellega ei juhtu külmkapis mitte midagi ja soojendatuna on ta ikka hea. Nii et kiirel ajal võib täiesti teadlikult potitäie tatart valmis keeta ja siis viiel õhtul seda süüa.

Kiireim ja lihtsaim viis on külm tatrapuder singiribade ja sibulaga pannil läbi praadida. Kõige parema ja tugevama maitse annab peekon. Aga külm tatrapuder on väga maitsev ka lihtsalt võis praetuna.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad