Foto: VIDA PRESS
Toiduuudised
1. juuni 2017, 14:25

Käsna-Kalle krabiburger

Kui sul on kodus multifilmi vaatamise eas lapsi, siis oled tõenäoliselt tuttav Käsna-Kalle tegemistega. Multika üks sagedasi stsenaariume on seotud salajase krabiburgeri retseptiga – mis allpool saab (võib-olla) avalikuks.

Teleauhinna Emmy pälvinud ja merebioloogi loodud multifilm on jabur, aga kummaliselt lõbustav ka täiskasvanutele. Käsna-Kalle Kantpüks on hüsteeriline nuustik, kes elab mere põhjas ja töötab orjapidajast krabi kiirsöögikohas. Tolle krabi burgeriretsept on ülisalajane ning mingi ühesilmalise kirbu moodi elukas (konkureerivat söögikohta "Solgi Ämber" pidav Plankton) püüab seda pidevalt ära varastada.

Allolevas videos püütakse retseptile jälile jõuda kahel viisil – lihtsal ja keerukamal. Keerukas sisaldab muuhulgas ise hakkliha tegemist ja juustu eelküpsetamist. Lihtsam on aga umbes järgnev:

1. Prae soola ja pipraga maitsestatud hakklihapihv pannil pruuniks ja krõbedaks.

2. Aseta pihv hamburgerisaia poolikule. Pihvile tõsta salatileht (hiina kapsas?). Seejärel lao torni juustuviil, sibulaketas ja tomatilõik. Lisa mõõdukas kogus ketšupit ja majoneesi. Kata kaste hapukurgiviiludega.

3. Tõsta peale teine burgerisaia poolik. Lihtsamaks manustamiseks lõika hamburger pooleks.

4. Söö.

Kui tulemus pole piisavalt hõrk, siis proovi keerulisemat retsepti.