«Kes veel pole õllesõber, võiks proovida puuviljadega maitsestatud õllesid, kus humal ja mõrkjas ei ole nii tugevad,» soovitab Eesti parim õllesommeljee Els Maria Uibo soojal suvepäeval nina päikse poole keerata ja klaasiservast natuke mekkida. Martin AhvenFoto: Martin Ahven
Toiduuudised
31. mai 2017, 04:00

Suveõlu: hapukurgiõlut tahad? Või läheb porgandiõlu paremini? (1)

"Hiljuti proovisin hapupurgivedelikuga tehtud õlut, hästi omapärase maitsega oli ka porgandiõlu – aga juurviljade kasutamine on juba päris tavaline," ütleb Eesti parim õllesommeljee Els- Maria Uibo. Eesti pruulikojad on hakanud katsetama ka Gose stiilis õlledega, kus pärmi töö teevad enamasti ära piimhappebakterid ja maitse timmitakse paika soola ja koriandriga.

"Hiljuti proovisin hapupurgivedelikuga tehtud õlut, hästi omapärase maitsega oli ka porgandiõlu – aga juurviljade kasutamine on juba päris tavaline," ütleb Eesti parim õllesommeljee Els- Maria Uibo. Eesti pruulikojad on hakanud katsetama ka Gose stiilis õlledega, kus pärmi töö teevad enamasti ära piimhappebakterid ja maitse timmitakse paika soola ja koriandriga.

"Viinamarjad meil küll kasvavad ja vähesel määral neist veini ka tehakse, aga õlle kvaliteet on tunduvalt parem.

Ka tavaline laager on väga meeldiv rüübe, rääkimata viimasel ajal suure võidukäigu teinud käsitööõlledest," arvab eelmisel aastal Eesti parimaks õllesommeljeeks tunnistatud Els-Maria Uibo.

Edasi lugemiseks: