Rabarberiga on nagu enamiku maitsvate asjadega maailmas: nad on küll kasulikud, aga neid ei tohi liiga palju süüa. Oblikhape, mis annab rabarberile hapu maitse, seob ka organismis kaltsiumi. Õnneks aitab selle vastu, kui lisada rabarberitoitudesse piimatooteid või rüübata kõrvale piima.
Rabarberivarred on kasulikud: nad sisaldavad rohkesti kaaliumi, mõõdukalt kaltsiumi, fosforit ja rauda, samuti B-rühma vitamiine, C-vitamiini ja karotiini. Eriti suur on C-vitamiini sisaldus veel lehtedes.
"Aga enne, kui oma keha vitamiinidega turgutama hakata, tuleb vabaneda vanast ja kasutust kraamist," ütleb Confido Erameditsiinikeskuse toitumis- ja kaalunõustaja Anneli Kõiv.
Edasi lugemiseks:
Digipaketiga saad lugeda kõiki Õhtulehe, Naistelehe, Tiiu, Nipiraamatu, Kodukirja, Toidutare, Eesti Ajaloo ja Kalale! Looduses artikleid. Lisaks saad lugemisõigust jagada 4 sõbraga. Tellimus olemas? Logi sisse
2 KOMMENTAARI