Samm-sammuline õpetus: Pavlova kohupiimakreemi ja murelitega
Valmistusaeg: 2 tundi + besee jahtumisaeg
Sul on vaja:
Beseepõhjad:
6 toasooja munavalget
1/3 tl soola
300 g (tuhk)suhkrut
3 sl vett
1,5 sl maisitärklist
1 tl söögiäädikat
1 sl kakaod
Täidis:
400 ml vahukoort
400 g maitsestamata pakikohupiima
60 g suhkrut
Kaunistamiseks:
veidi kakaod
500 g mureleid
200 g põldmarju
100 g sulatatud šokolaadi
Tee nii:
1. Pane ahi soojenema 120 kraadini. Kata võiga määritud ahjuplaat küpsetuspaberiga. Piserda seda vähese veega.
2. Vahusta munavalged soolaga keskmisel kiirusel kergeks vahuks. Seejärel lisa vähehaaval suhkur ja mikserda segu tugevaks läikivaks vahuks.
3. Lisa munavalgevahule vesi, maisitärklis ja äädikas ning mikserda veel umbes 10 sekundit. Raputa vahu peale kakaod ja sega vaht imekergelt läbi, nii et tainas jääb veidi siiruviiruline.
4. Tee küpsetuspaberile hariliku pliiatsiga kaks ühesuurust ringi, kuid jäta äärtest 1,5 cm vabaks. Jaga munavaht kahe ringi vahel võrdselt ära. Silu lusikaga vahu keskosa veidi lamedamaks ja küpseta põhjasid umbes 1 tund ja 20 minutit, kuni besee on krõbe ja õrnalt kuldne. Küpsetamise aeg oleneb ahjust ja munade kvaliteedist ning värskusest.
5. Lülita ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju vähemalt tunniks, veel parem üle öö jahtuma.
6. Enne serveerimist mikserda vahukoor suhkruga tuge- vaks vahuks. Seejärel mikserda sisse ka kohupiim.
7. Kata üks beseepõhi poolega kohupiima-vahukoorekreemist. Aseta peale teine beseepõhi ja kata ka see kreemiga. Raputa peale veidi kakaod.
8. Kaunista tort sulatatud šokolaadi ja marjadega!
Hea teada!
Aja kokkuhoiu mõttes võid beseepõhjad valmis küpsetada ja ahju jahtuma jätta juba eelmisel õhtul!