MMM... Kuidas teha mõnusat veini-mahlapulka
Kõigepealt vajad spetsiaalseid mahlajäätise valmistamiseks mõeldud totsikuid. Aga kui sul neid ei ole, pole midagi, võid veinijää ka tavalise plastmassist joogitopsi sisse teha. Ka on hea mõte jätta tavalisest jäätisest alles pulgad, mida veinijää sisse pista.
1. Maasika-Moscato pulgad
Püreesta köögikombainis või kannmikseris maasikad.
Moscato vein on kerge, väikese mulliga ja tavaliselt natuke magusam või lausa poolmagus. Viinamarjasordi nimi võib pudelil kirjas olla nii Moscato, Moscatel või Muscat. Kuna vein on magusapoolne, siis suhkrut see veinipulk ei vaja. Umbes poole kilo maasikate kohta võid kasutada kaks klaasitäit veini, 750 gr kohta kolm jne.
Kalla vein maasikapüree sekka ja lase masinal vuristada. Kui tekib vahtu, eemalda see, või oota natuke, kuni mullid ise ära kaovad. Kalla segu vormidesse ja pane sügavkülma. Kahe-kolme tunni pärast pista segu sisse jäätisepulk. Hoia veinijääd külmas veel vähemalt paar tundi (veel parem, kui üleöö).
2. Roosad veinipulgad
Selleks vajad ühte kena seemnetest puhastatud arbuusiviilu. Pane tükkideks lõigatud arbuus selleks ette nähtud köögimasinasse - võid juurde lisada ka mõned maasikad (või lõigata maasikatest viilud, mida tervenisti veinipulga sisse pista). Et arbuus on niigi vesine, piisab ühest klaasist roosast veinist. Või siis oma maitse järgi. Juurde võid pigistada veel laimimahla. Külmuta samamoodi nagu eelnevalt kirjeldatud.
Kommentaarid (0)