Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
22. mai 2017, 20:19

PUUVILJA-MIMOSAD: värsked ja jahutavad kevadjoogid (1)

Mimosa on mõnus ja värskendav kokteil, mille klassikaline segu on apelsinimahl ja šampus, kuid kombinatsioone on teisigi. Ajakirjal Woman's Day on puuviljasõpradele varuks kaks imehead Mimosa retsepti.

Mangomimosa

Koori, puhasta ja lõika tükkideks neli mangot ja püreesta sau- või kannmikseriga. Suru see saadus läbi peenemat sorti sõela, et suuremad tükid välja jääks ja alles jääks vaid siidine mangopüree. Sega see pudeli šampaga. Kui tahad kokteiliklaase kaunistada, jäta mõned mangokuubikud alles, leia grillimisest üle jäänud puust vardad (mitte kudumissvardad, mõistagi) ja serveeri jooki koos mangovardakesega.

Mimosa veriapelsiniga

Veriapelsini ei pruugi igast poest leida, selle asemel võid kasutada ka greipfruuti. Pressi puuviljadest välja mahl (või kui oled natuke laisem, osta lihtsalt pakk greibimahla) ja kalla kõrge šampuseklaas või kokteiliklaas veerandi võrra täis. Täida ülejäänud klaas kuiva Prosecco või muu kuiva vahuveiniga. Kaunistada võid ühe punase viiluga klaasiserval. Soovi korral võid mõlemale kokteilile lisada veel mõnusalt külma jääd.