Proovi ploomide asemel ka õunu. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
15. mai 2017, 09:43

Viib keele alla: ploomi-pähklikrõbedik vanillijäätisega

Kuum krõbe vorm koos külma jäätisega on tõeliselt maitsev. Tervislik ja toitev pealekauba!

Sul on vaja: 

600 g ploome

3 sl mett
1 tl kaneeli

1 tl tärklist

200 g mandleid
250 g kaerahelbeid

70 g võid
80 g pekanipähkleid

Tee nii: 

1. Pese ja tükelda või viiluta ploomid.

2. Sega puuviljad 1,5 sl mee, kaneeli ja tärklisega ning aseta ahjuvormi põhja. 3. Purusta mandlid jahuks, jättes soovi korral sisse mõned suuremad tükid. Sega see kaerahelveste, 1,5 sl mee ja toasooja võiga ning laota kate puuvil- jadele.
4. Aseta vorm umbes 40–45 minutiks 180kraadisesse ahju.
5. Rösti kergelt pekanipähklid ja raputa valmis vormile. Serveeri krõbedikku kuumalt koos vanillijäätisega!

Hea teada!

Võid ploomide asemel kasutada ka õunu!

Proovi ploomide asemel ka õunu. Foto: Foto: Laura Strandberg