Vahemerehõngulised pancetta-tartaletidFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
13. mai 2017, 13:39

Tervislik retseptiidee piknikuhooaja alguseks: vahemerehõngulised pancetta-tartaletid (1)

Need kergesti valmivad ja armsalt suupärased tartaletid sobivad suurepäraselt piknikukorvi, aga ka hommikusöögiks värskelt pressitud mahla või aurava kohvitassi kõrvale.

Kokaraamatute autor Lia Virkus ja Rakvere lihakombinaat soovitavad tervitada alanud piknikuhooaega tervislike pancetta-tartalettidega, mille täidise krooniks Rakvere itaaliapärane toorsuitsupeekon, seltsiliseks helde käega kevadrohelist ja nagu Itaalias kombeks – juustu, juustu ja veel kord juustu. 

Pancetta-tartalettide valmistamiseks vajad: 150 g Rakvere itaaliapärast toorsuitsupeekonit, 200 g kirsstomateid, 200 g Merevaiku, 100 g riivitud juustu, 400 g lehttainast, peotäis lillkapsa- ja brokoliõisikuid, 2 muna, 1-2 tl     kuivatatud punet või tüümiani, soola ja musta pipart.

Valmistamine: Rulli lahttainas jahusele lauale. Lõika 6 tartaletisuurust põhja ja vooderda vormide põhjad ja ääred taignaga. Laota põhjale lillkapsa ja brokoliõisikud, tükelda 2 pancettaviilu ning laota vormidesse. Poolita kirsstomatid ja laota pooled neist vormidesse. Vispelda munad lahti toasooja Merevaiguga, sega hulka sutsuke soola ja riivjuust. Kalla vormidesse. Kortsuta pancettaviilud ja tõsta pirukavormidesse, vajuta äärtesse mõned kirsstomatipoolikud. Jahvata peale musta pipart ning puista ka soovi korral kuivatatud punet või tüümiani. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit kuni pirukad on pealt kaunilt kuldpruunid.