Toiduuudised

ARBUUS: vesine, värskendav ja isegi natuke kasulik 

Toimetas Greete Kõrvits, 11. mai 2017, 21:18
Foto: PantherMedia / Scanpix
Arbuus koosneb küll 92 protsendi ulatuses kõigest veest, kirjutab LiveScience, kuid see-eest see vähene ülejäänu on täis erinevaid kasulikke aineid.

Värskendavas puuviljas leidub lisaks veele - mis teeb arbuusist hea janukustutaja - ka toitaineid. Igas mahlases ampsus on A-, B6- ja C-vitamiini, palju antioksüdante, aminohappeid ja lükopeeni. Arbuusis on peidus isegi väike annus kaaliumi.

Lükopeen on aine, mis annab tomatitele, arbuusidele ja greipidele nende iseloomuliku värvuse ja võimas antioksüdant. Et lükopeeni arbuusist kõige paremini kätte saada, peaks arbuus olema võimalikult küps. Lükopeen on seotud südame, luude ja eesnäärme hea tervisega.

Lisaks sellele ei maksa unustada, et arbuus on täiesti rasvavaba, selles on väga vähe soolasid ja kaloreid ning janu või vedelikupuuduse korral võib temast palju abi olla. Kui nüüd tuleksid vaid kuumad ilmad, et jahedat ja mahlast vilja nautida...

Samal teemal

9. mai 2017, 14:20
Kaheksa toitu, mida peaks sööma iga enda tervisest hooliv inimene
4. mai 2017, 14:50
PEKIST PRIIKS: 25 toitu, mis aitavad kõhule kogunenud rasvast lahti saada

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee