Toiduuudised

RETSEPT | Suvikõrvitsapasta avokaado ja pestoga 

Laura Strandberg, 17. märts 2019, 08:07
Imemaitsev pastaroog!Foto: Foto: Laura Strandberg
Seda siidist ja maitsvat tervislikke rasvu täis toitu võiksid proovida nii taimetoitlased kui ka kõigesööjad.

Sul on vaja:  
2 keskmise suurusega avokaadot
2 küüslauguküünt
paar peotäit basiilikut
poole sidruni mahl
0,4 dl oliiviõli
2–3 suvikõrvitsat
60 g riivitud parmesani
40 g röstitud kõrvitsaseemneid
vajadusel veidi vett
soola ja pipart

Tee nii: 

1. Mikserda puhastatud ja tükeldatud avokaadod, küüslaugud, basiilik ja sidrunimahl ühtlaseks ning sega sisse oliiviõli. Lisa vajadusel teelusika haaval veidi vett, kuni kaste pole enam liiga paks. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Ribasta suvikõrvits köögiviljakoorija või spetsiaalse noaga ja auruta või keeda väheses vees, kuni muutub ereroheliseks. Kurna vesi välja.

3. Sega suvikõrvitsanuudlid avokaadokastmega. Raputa peale riivitud parmesani ja röstitud kõrvitsaseemneid.

Hea teada! Sama kaste sobib ideaalselt ka hommikuse röstsaia peale!

Samal teemal

16. märts 2019, 18:35
Treener vastab: kas paastumise ajal tohiks trenni teha?
16. märts 2019, 07:38
Paastukuu retsept | Roheline detokssmuuti
15. märts 2019, 05:45
7 olulist asja, mida peaksid teadma suuhügieeni kohta
6. veebruar 2019, 11:20
TOITUMISNÕUSTAJA SOOVITAB | Kuidas saada välja maiustamise nõiaringist?