Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
11. mai 2017, 15:58

Kuidas panna piir arutule hilisõhtusele näksimisele? (2)

Vaid mõne suutäiega võib rikkuda kogu päeva pingutused. Kui sul on komme hilisõhtul kööki näksimist otsima asuda, on need seitse nõksu just sulle. Ehk suudad ometi sellele tegevusele piiri panna!

Söö korralik õhtusöök. Veendu, et selles oleks nii kiudaineid (leidub köögiviljades ja täisteratoodetes) ja valke (leidub tailihas, ubades ja piimatoodetes). need kaks ainet aitavad kõhul täis saada, veresuhkrul stabiilsena püsida ja sul end rahulolevana tunda. Nii tekib sul väiksem kihk minna küpsiseid ja kooki näksima, kirjutab Woman´s Day.

Lõpeta õhtusöök väikse magusa ampsuga. See aitab peletada vastupandamatut kihku hiljem magusat õgida.

Tee plaane hommikusöögiks. Hommikusöök on päeva peamine toidukord ning seda korralikult süües on sul võimalik ka ülejäänud päeva toidukordi paremini kontrolli all hoida. Kui mõtled hommiksöögile õhtul, võib see aidata sul alla suruda tungi kohe sööma minna.

Pane köök lukku. Kui sa oled õhtusöögi lõpetanud ja köögi ära koristanud ning sul on tunne, et sa pead varsti sinna midagi näksimist otsima minema, pane köök lihtsalt lukku.

Joo tass taimeteed. See on rahustav ja soe, joo seda lonkshaaval. Nii püsib su suu töös.

Leia endale tegevust. Sellist, mis ei tähenda söömist. Loe või mine jalutama.

Hinga sügavalt sisse. Hinga paari minuti jooksul kinnisilmi sügavalt sisse. See aitab sul rahuneda ning vähendab kihku õgimise järele.