Leib jääb sageli söömata ja siis serveeritakse seda pärast ülessoojendamist järgmistele külalistele.Foto: TIINA KÕRTSINI
Toiduuudised
8. mai 2017, 17:14

Kuus toitu, mida kokad oma tervise nimel restoranis süües kunagi ei telli (12)

Restorani sööma minnes ootame värsket, tervislikku ja maitseelamusi pakkuvaid roogi. Et väljas söömine meile pettumust ei valmistaks ja tervisehädasid kaasa ei tooks, oleks ehk mõistlik õppida asjatundjatelt - siin on välja toodud kuus rooga, mida kokad restoranis süües ühel või teisel põhjusel kunagi ei telliks.

* Läbiküpsenud veiseliha. On avalik saladus, et kui mõni lihatükk kuivab või mille "parim enne" saab kohe mööda, siis on sellest kõige lihtsam viis soojatele valmistada läbiküpsetatud liha, kirjutab veebikülg Brightside. 

* Taimetoit. Kokkade seas läbi viidud anonüümne küsitlus näitas, et restoranis pakutav taimetoit ei pruugi alat tegelikult taimetoit olla. 

* Jääsalat on ideaalne kasvupaik bakteritele. 

* Leib jääb sageli söömata ja siis serveeritakse seda pärast ülessoojendamist teistele külalistele.

* Kala esmaspäeval. Kala ostetakse restorani reeglina neljapäeval või reedel. Kala on aga tuntud kui toit, mis roiskub kiirelt. Esmaspäeval kala tellides on suur võimalus saada vana toitu...

* Austrid riknevad kiirelt ja põhjustavad toidumürgitust. Sestap ära telli seda mujalt, kui kalatoitudele spetsialiseerunud toidukohast.