Värske ja mõnus pajaroog viib keele alla!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
12. oktoober 2019, 12:00

Midagi luksuslikku laupäevaks: pajaroog veinikastmes veiseliha ja köögiviljadega

See veidikene luksuslik ja uhke retsept tasub proovimist! Kutsu pere kokku ja kokake koos!

Vaja läheb:

1,5 kg veise abatükki
veidi oliiviõli
700 ml punast veini
150 ml köögiviljapuljongit
3 sl tomatipastat
4–5 porgandit
1 kaalikas
2–3 paprikat
2 sibulat
6 küüslauguküünt
2 loorberilehte
punt värsket peterselli
soola ja pipart

Tee nii:

1. Hõõru liha soola ja pipraga ning tükelda või viiluta umbes 1,5 cm paksusteks tükkideks.
2. Kuumuta pannil küpsetamiseks mõeldud oliiviõli. Kui õli on kuum, pruunista liha pannil mõlemalt poolt.
3. Pane liha koos veini, puljongi ja tomatipastaga 220 kraadisesse ahju küpsema. Keera 15 minuti pärast kuumus 150 kraadi peale ja küpseta liha veel tund aega.
4. Kui tunnike hakkab läbi saama, koori porgandid ja kaalikas ning tükelda koos puhastatud parikatega. Koori ja viiluta sibulad jämedateks ratasteks, koori küüslaugud. Pruunista neidki kuumas oliiviõlis.
5. Tõsta köögiviljad, sibul ja küüslauk liha juurde, pista potti loorberilehed ja petersell ning lase veel tunnike haududa.

Hea teada! Võid samasse potti koos köögiviljadega lisada ka kartulid. Sel juhul suurenda veini- ja puljongi kogust!

Värske ja mõnus pajaroog viib keele alla! Foto: Laura Strandberg