Toiduuudised

Millal saavad Eesti restoranid oma esimese Michelini tärni? (3)

Kersti Eero, 6. mai 2017 04:00
käega katsuda: Kõik Eesti kulinaariagurud, kellega Õhtuleht suhtles, pidasid Michelini tärni vääriliseks restorani Noa. Pildil üks peakokki ja omanikke Tõnis Siigur. Foto: Stanislav Moškov

"Olen kindel, et Michelini kohtunikud on Eesti restoranides tegelikult juba einestanud, kuid millal me oma esimesed tärnid saame, ma ennustada siiski ei oska," ütleb kohaliku gastronoomiakonkursi "Silverspoon" üks korraldajaid Marje Hallik-Wilson.

"Nii mõnigi meie restoran on tärni väärt," kinnitab Marje ja tõdeb, et samas pole Michelin siia tulnud, sest Eesti on maailmakaardil liiga väike tegija.

"Meil on paar superheal tasemel restorani, kellele võiks kindlasti tärni anda," kinnitab ka neljas Michelini majas töötanud Andrei Korobjak. "Aga nad ootavad, kuni piirkond kasvab nii suureks, et saaks Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaast eraldi giidi teha.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

18.03.2017
Suursaadik: Tallinna restoranid on sama head kui Pariisi omad
24.11.2016
Aasta kokk Alexander Kolomar: köögis rügamine tasub end tulevikus ära
12.11.2016
FOTOD | Kohaliku Gastronoomia tipud: kolmandik kõigist auhindadest läks restoranile Horisont
10.11.2016
GASTRONOOMIA TIPPKLASS! Selgusid Eesti parimad restoranid ja kokad