Kook kõhtu!Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
9. november 2019, 17:00

Isadepäevaks: mandlikattega õuna-kohupiima-purukook (1)

Valmista isadepäevaks see klassikalise kohupiima ja õunte kooslusega purukook. Selle koogi hõrgutav lõhn kutsub juba ammu enne valmimist magustoitu kööki ootama!

Vaja läheb:
200 g võid
100 + 100 g suhkrut
5 dl jahu
1 tl soola
1 tl soodat
300 g õunu
1 tl kaneeli
100 g röstitud mandlilaaste
400 g rosinatega kohupiima
300 g hapukoort
6 muna
1 mahesidruni koor

Tee nii:
1. Haki või 100 g suhkruga segamini.
2. Lisa või-suhkrusegule soola ja soodaga segatud jahu ning töötle kõik käte või kombainiga ühtlaseks. Suru 3⁄4 purutainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või koogivormi põhja.
3. Koori ja puhasta õunad ning lõika kuubikuteks või viiluta. Sega need kaneeli ja 60 g mandlilaastudega.
4. Mikserda kokku kohupiim, hapukoor ja 100 g suhkrut ning lisa mikserdades ükshaaval munad. Sega hulka ka riivitud sidrunikoor.
5. Tõsta põhja peale õunad, vala üle kohupiimaseguga ja raputa peale ülejäänud tainapuru.
6. Kata kook fooliumiga ja tõsta 180kraadisesse ahju küpsema. Pärast 25 minutit eemalda foolium, kata kook järelejäänud mandlilaastudega ja küpseta veel umbes 30 minutit. Serveeri külma piimaga!