“Olin siiski kindel, et saavutan hea koha, sest kaotama ei ole mõtet tulla,” ütleb Patrick PaidlaFoto: Liis Reiman
Toiduuudised
29. aprill 2017, 18:24

Kõige uhkemat piimakohvi teeb Patrick Paidla (1)

Kõige paremini suutis kohvile piimast valada ettenähtud kujundeid 18aastane Patrick Paidla, tema võitis ka Eesti esimese Latte Art Throwdown võistluse.  

Igapäevaselt Tigra kohvikus töötava Patricku sõnul on ta kohvimaailmaga seotud juba neli aastat. “Selle võistluse jaoks ma eriliselt ette ei valmistanud, vaid nädala jooksul katsetasin pilte, mida siinse võistluse täringul oli kujutatud,” ütleb Rocca al Mare kaubanduskeskuse kohvikus barista ametiti pidav noormees. “Olin siiski kindel, et saavutan hea koha, sest kaotama ei ole mõtet tulla”.

Teiseks tuli võistlustel Madis Judanov ning 3. koha Sten Zeider.

“Võistluse üldine tase oli üllatavalt hea kuid mitmel kohvimeistril pani võistlusnärv käe rohkem värisema kui latte art seda vajaks,” tõdeb võistluste koordinaator Sille Küttner. “Minu jaoks oli suurim üllataja kolmandaks tulnud Sten, kes otsustas võistlusest osa võtta alles paari päeva eest.”

Piimavalamiskunstis võeti mõõtu paari kaupa ja iga paari parem pääses edasi järgmisesse ringi. Nii kuni võitja selgumiseni. Kujundi, mida võistlejad oma kohvijoogile piimast valama pidid, määras igas voorus kohtuniku  veeretatud piltidega täring.

Tallinn Coffee Festivali raames peetud võistlusel osales 16 baristat, lisaks eestimaalastele proovisid kätt ka lätlased.