Võtaks kohe mitu purki! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
28. aprill 2017, 11:10

Purgikook rabarberi-apelsinikastmega

Mõnusalt hapukas täidis koos siidise vahukoore ja krõbedate küpsistega viib lausa keele alla!

Sul on vaja: 

300 g rabarbereid
2 apelsini
poole sidruni mahl
60 + 100 g suhkrut
1 pakk Selga küpsiseid

400 ml vahukoort

kaunistamiseks 100 g riivitud valget šokolaadi

Tee nii:

1. Puhasta rabarberid ja koori apelsinid. Seejärel tükelda need.

2. Täidise tegemiseks pane rabarberid ja apelsinid koos sidrunimahla ja 60 g suhkruga potti ja kuumuta keskmisel tulel keemiseni. Keeda kastet seejärel madalal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, siis jahuta täielikult.

3. Tükelda küpsised peeneks puruks.

4. Vahusta vahukoor suhkruga.

5. Tõsta purkidesse vaheldumisi mitu kihti küpsiseid, vahukoort ja rabarberi-apelsinikastet. Kõige viimaseks kihiks jäta vahukoor.

6. Kaunista pealt šokolaadi ja küpsisepuruga.

Hea teada!

Magustoidu võid valmis teha ka päev varem ja jätta serveerimispäevaks vaid kaunistamise!

Võtaks kohe mitu purki! Foto: Foto: Laura Strandberg