Purgikook rabarberi-apelsinikastmega
Sul on vaja:
300 g rabarbereid
2 apelsini
poole sidruni mahl
60 + 100 g suhkrut
1 pakk Selga küpsiseid
400 ml vahukoort
kaunistamiseks 100 g riivitud valget šokolaadi
Tee nii:
1. Puhasta rabarberid ja koori apelsinid. Seejärel tükelda need.
2. Täidise tegemiseks pane rabarberid ja apelsinid koos sidrunimahla ja 60 g suhkruga potti ja kuumuta keskmisel tulel keemiseni. Keeda kastet seejärel madalal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, siis jahuta täielikult.
3. Tükelda küpsised peeneks puruks.
4. Vahusta vahukoor suhkruga.
5. Tõsta purkidesse vaheldumisi mitu kihti küpsiseid, vahukoort ja rabarberi-apelsinikastet. Kõige viimaseks kihiks jäta vahukoor.
6. Kaunista pealt šokolaadi ja küpsisepuruga.
Hea teada!
Magustoidu võid valmis teha ka päev varem ja jätta serveerimispäevaks vaid kaunistamise!