Tahaks kohe ampsata! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
10. aprill 2017, 08:22

Kevadesse eksootikat: kreekapärased takod

Kujuta ette krõmpsuvaid köögivilju kanaliha ja kreemise fetatäidisega krõbeda tako vahel! Mmmm... 

Sul on vaja: 

500 g küpsetatud kanakintsu- või -rinnaliha

2 tl oreganot
punt värsket tilli
veidi peterselli
jahvatatud meresoola
200 + 50 g fetajuustu
250 g kirsstomateid
250 g kurki
100 g punast sibulat
250 g väherasvast toorjuustu
120 g Kreeka jogurtit
2 peeneks hakitud küüslauguküünt

8 tortiljat
oliiviõli küpsetamiseks
1 sidrun

Tee nii: 

1. Tükelda kana suupärasteks tükkideks ning sega oregano, tilli, peterselli ja soolaga.
2. Tükelda fetajuust kuubikuteks, poolita kirsstomatid, tükelda kurgid ja viiluta õhukeselt punane sibul.
3. Mikserda teises kausis toorjuust, 200 g fetat, Kreeka jogurt ja küüslauguküüned õhuliseks massiks.
4. Pintselda või pritsi tortiljadele oliiviõli ja pruunista kuumal pannil mõlemalt poolt umbes minut.
5. Pane iga tortilja sisse heldelt kreemi, kana ja köögivilju.
6. Serveeri takosid kohe sidruniviilu ja ülejäänud fetaga! 

Tahaks kohe ampsata! Foto: Foto: Laura Strandberg