Lehtkapsasmuuti Foto: Britt Paju
Toiduuudised
8. aprill 2017, 04:00

Smuuti: kevadine vitamiinipomm valmib vaid paari minutiga

Kes tunneb, et ei jaksa piisavalt palju köögi- ja puuvilja süüa, võiks neist smuutisid valmistada. See on lihtne võimalus saada kätte kevadel organismile hädavajalikud vitamiinid.

Kes tunneb, et ei jaksa piisavalt palju köögi- ja puuvilja süüa, võiks neist smuutisid valmistada. See on lihtne võimalus saada kätte kevadel organismile hädavajalikud vitamiinid.

"Smuutid aitavad kätte saada vajaliku koguse puu- ja juurvilja," kinnitab ka Qvalitas Arstikeskuse toitumisekspert Maarja Randväli. Pealegi sobivad smuutid nii väikelastele kui ka eakatele.

Mis teeb smuutist smuuti? Eri allikad väidavad, et smuuti või algupäraselt smoothie (ingliskeelsest sõnast smooth, mis tähendab ilma tükkideta, ühtlaseks segatud) pärineb 30ndate Ameerikast, kui Fred Osius lõi kodumasina, mida tänapäeval tunneme blenderi nime all. Blenderiga sai purustada ja püreerida eri puuvilju ja marju.

Edasi lugemiseks: