Toiduuudised

Lihavõttelaud: Proovi soolast pashat ja tee munavõid (1)

Kersti Eero, 8. aprill 2017 04:00
Karulaugune munavõiFoto: Liis Laanemäe

"Tavaliselt tuntakse pashat küll magustoiduna, kuid seda võib valmistada ka soolasena ja nii sobib see asendama üht toidukordagi," käib vähe ootamatu idee välja veebipõhise kokandusajakirja Perenaine.ee eestvedaja Eva Pärtel.

"Lapsepõlves valmistas ema munapühadeks kindlasti pashat. Võrumaal oli ja on siiani see väga levinud. Samuti tegi ta sõira," mäletab Eva. Mida ta ise tänavu lihavõttepühadeks teeb, naine veel ei tea.

"Aga kindlasti on see midagi kohupiimaga. Näiteks nostalgilist vana kooli kohupiimakooki rosinatega," arvab Eva. Kohupiimakoogid on ka tema ühed suured lemmikud.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19.04.2019
PÜHADEKS | Teistmoodi pasha ehk Granadilli-kodujuustuvaht
05.04.2017
Tee ise: stiilsed tibupühade kaunistused vutimunadest
22.03.2017
BLOGI! Valmista kevadpühadeks pasha-hapukoorekook
15.03.2017
Meisterda lihavõtteks vahvad jänkud