Toiduuudised

Viis kõige tervislikumat võileivakatet (2)

Õhtuleht.ee, 7. aprill 2017 15:20
Foto: PantherMedia / Scanpix
Võileiba ei peeta üldiselt tervislikuks toiduks. Kuid kui sellele panna õige kate, võib sellest vaatamata kõigele tervisele palju kasu olla.  

Fox News toob välja viis kõige tervislikumat võileivakatet.

1. Avokaado sisaldab südamele kasulikke rasvu ning selles on palju antioksüdante, mis aitavad võidelda vananemise ja paljude erinevate haigustega. Lisaks on selles ohtralt erinevaid vitamiine ja mineraale.

2. Hummus on hea asendus majoneesile - see annab vähem kaloreid ja palju kasulikke taimseid valke, vitamiine, mineraale ja antioksüdante.

3. Basiilikul on põletikuvastane ja antibakteriaalne toime. Ka sisaldab see immuunsüsteemi tugevdavat A-vitamiini. 

4. Sibulad on samuti põletikuvastase toimega. Need vähendavad ka kolesterooli taset, kaitstes nii veresooni ja aidates võidelda südamehaiguste vastu. Sibulas on ka luid tugevdavaid ja immuunsüsteemi parandavaid aineid.

5. Äädikas on hea võileivamaitseaine, sest see sisaldab vähe kaloreid, kuid selles on ohtralt antioksüdante. Sel on ka rasva põletav toime. Kasuta seda soola asemel!

Samal teemal

24.03.2017
Tervislikud einevõileivad – kergem alternatiiv rammusale õhtusöögile
09.03.2017
Üheksa nõksu kolesterooli normis hoidmiseks
05.03.2017
Mai Maser soovitab eakatele: "Sööge õnnehormooniga toite!"
03.03.2017
Kümme harjumust, mis aitavad ülesöömist piirata