Mõte grillpeoks: magusad ja soolased grillvardad
Neljale, valmistusaeg 40 minutit
Sul on vaja:
Grillitud hiidkrevetid tomatitega
500 g kooritud hiidkrevette
200 g kirsstomateid
2 sl oliiviõli
2–3 sl pestot
punt peterselli
jahvatatud meresoola ja pipart
Grillitud virsikud ja murelid
500 g mureleid
3–4 virsikut
30 g võid
80 g vedelat mett
0,5 tl kaneeli
serveerimiseks vanillijäätist
Tee nii:
Krevetid
1. Sega kõik komponendid kausis kokku ja lase 15 minutit maitsestuda.
2. Lükka puutikule kordamööda krevetid ja kirsstomatid.
3. Grilli vardaid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2,5–3 minutit, kuni krevetid muutuvad roosaks.
Magusad
1. Poolita murelid ja eemalda kivid.
2. Pese ja tükelda ka virsikud.
3. Aja puuviljad vaheldumisi vardasse ja grilli keskmisel kuumusel 10–15 minutit, kuni need pruunistuvad. Lase veidi jahtuda.
4. Sulata väikses potis või, segades hulka ka mee ja kaneeli. Kohe kui need on kokku sulanud, eemalda kaste tulelt ja kata puuviljad mõlemalt poolt mee ja või seguga, jättes veidi kaunistuseks.
5. Serveeri puuviljavardaid jäätise ja järelejäänud meeseguga!