Kogu toit mida me poest ostame on vähki tekitav.Puu-ja juurviljade kasvatamisel kasutatakse kõigepealt umbrohumürki ,siis igasuguseid putukamürki,lõpuks on säilitusained.+ veel kasvuaegne väetis. Liha ---loom sööb sama mürgiselt kasvatatud toitu +hormoonid et kiiresti kasvaks+ säilitusained. Piim töödeldakse nii et läheb kibedaks mitte hapuks.Liha praadimisel pole liha lõhnagi---vanemad inimesed vast mäletavad veel!!! Oli teleris saade pikaealisusest.Norras öeldi et annavad lehmadele vanamoodi kuivatatud heina mitte mingit konservantidega silo jne.Itaalia külakeses kus kõik ise kasvatati , hapendati ,on keskmine eluiga 95a.Kes tahab kaua elada peavad tegelema oma toidu tootmisega.leib ,sai on ka meil keemiat täis.
ei teagi kui palju mu 4 aastane tütar neid tooteid enne süüa jõudis kui vähki haigestus. Nüüd kahjuks pole teda enam ammu meie hulgas. Kas peaksin seda artiklit uskuma?
Söömisega on nii, et kui sööd ükskõik mida, siis sured. Kui ei söö, sured nälga. Arvan, et Eesti meedia võiks mõttetuste avaldamise lõpetada. Toiduaine ja selle komponendid, ka kaasnev kaitsekeemia tapavad mikroobe meie kõhus ja seedimine halveneb. Vähi etioloogia on ebaselge vaatamata "superteadusele" ning spekulatiivne. Pigem on vähk ja kasvajad närvisüsteemi/aju tegevuse resultaadid, nn. stressi tulemus. Eks siis ka see rakkude kontrollimatu proliferatsioon (paljunemina) algab, kontroll puudub ja nii ta läheb. Toidu mõju on siin kaudne. Ka see pidev hirmutamine küll toiduga küll eluviisidega jms meedias on inimese alateadvusele väga ohtlik. Soovitan neid mitte lugeda. Vältige neid ja olete kindlasti tervemad, lisaks püüdke olla hirmuvaba ja positiivse mõtlemisega.
Palun ühtegi viidet sellele, et soolatud toidud tekitavad vähki. Päris jama ei ole mõtet ka avaldada. Ja mina olen lugenud uuringuid, kus konserveeritud tomat on võimekas vähi vastu võitleja. Need tomatid ei pea olema plekkpurgis.
et probleem on plekk purgis ja selle seinalt lahustuva BPA uhendiga. Eliko ära topi toitu plast taarasse- kuumuta seda selles ega jäta UV kiirguse kätte. BPA molekul on sarnane inimese hormooniga ja see ronib mööda organismi nagu oma.... siit su hädad alguse saavad....viljatus, dementsus ...jms
Millal ometi h n enam kui palju juba. Põletikud kehas on suures osas valgurikkast toidust. Kortsud näos samamoo( jah, kortsudel ei ole vanusega miskit pistmist, lihtsalt vanad inimesed on oma tervise korralikult jõudnud ärarikkuda, et see kortsudena väljendub)
on maast laeni täis kaupu, mis kahjulikud ja ebasoovitavad. kellele neid siis toodetakse? Või pole need tarbimiseks, vaid lihtsalt vaatamiseks kui näitlik õppevahend, vältimaks terviseprobleeme? Muide, ise sain ka huvitava kogemuse, kui ostsin Bosto pruuni riisi.Karbil seisis: tunnustatud tervisetoode tänapäeva köögis. Panin siis riisikotikesed keema ja oh imet, vesi muutus järjest pruunemaks ja riis heledamaks. Lõpuks oligi valge riis,iga tera isepikkuse-ja suurusega,aga karbil kirjas et pikateraline. Enam kunagi ei osta seda "tunnustatud tervisetoodet".
Nojah, selgub, et ma ei söö neist vähkitekitavatest asjadest midagi peale singi ja suitsuvorsti ning marineeritud toodete. Aga need on mul ka kodutoodang, aus saunasuits ja selge liha, mitte keemiliste ainetega järeletehtud suitsumaitse ja marineeritud kurki ikka vahel ju võib. Kala on meil meestel endil järvest püütud, lõhet sööme vast üks või kaks korda aastas, no et piinlikku olukorda ei satuks, kui seltskonnas lõhest räägitakse, siis ikka vähemalt tead, millest jutt käib. Ei pea ju poest kõike ostma, mida seal müüakse, juba sellepärast, et pool sellest kraamist pole lihtsalt vajalik. Vähi osas olen ka mina seisukohal, et selle tekkepõhjused on ikka suures osas välja selgitamata. Vaatad, et haigestuvad inimesed, kellel pole ühtki riskitegurit, samas teised, kelle elukombed on kõike muud kui tervislikud, on terved nagu härjad. See haigus on väga salapärane.
tibiajakirjandus on see, mis vähki tekitab! ajuvähile kosutav kõhutäis. aime teada, et rafineeritud suhkur on tibbi mõistes fruktoosirikas magusaine. ilmselt jäi koolitarkus kõik ajusse ladestumata.
Kui joote alkoholi siis tehke seda mõnuga, kartmata vähke jm haigusi! Sama kehtib ka ülejäänud kantserogeensete ainete kohta. Kui tunnete, et peate suitsetama siis tõmmake mõnuga ja meelega! Kui suitsetate sigaretti ning mõtlete selle tervistkahjustavast mõjust ja kopsuvähist siis võibki alguse saada vähi areng.
Ja keda yldse usaldada ? Myyvad kunstlikult kasvatatud kala naturaalse kala pahe topelt hinnaga ja keegi ei tea peale kaupmehe enda. EU tegeleb pseudoprobleemidega nagu milline peab valja nagema peakapsas, et seda tohiks myya ? Tundub aina rohkem et on mingi konspiratsioon kaimas, mida tavaline tooinimene ei adu ja tal pole aegagi sygavuti neid teemasid lahata....tugevat tervist ja tarkust koigile :)
Kõike võib süüa, peabki sööma, aga MÕÕDUKALT, mitte massiviisi ja ühtelugu sokolaadi, alkoholi või krõpsusid või mistahes näost sisseajama. Inimese hea tervis ja pikk iga olenevad tervislikest eluviisidest, tervislikust ja mitmekesisest toitumisest, positiivsest ellusuhtumisest, mõnuainete (alkohol, suits, jne) kas mittetarvitamisest või vähesel määral tarvitamisest ja veel suguvõsa geenidest. Kui suguvõsas on palju pika elueaga inimesi, siis võib ka järgnmistes põlvkondades esineda pika elueaga inimesi.
Lisan siia veel spotliku tegevuse, olgu see siis tervisejooks, ujumine, aiatöö vms. Liikumine on tervis! Ja veel - päike, ühk ja vesi - me sõnrad kolmekesi.
Jah, see on tõesti kuritegu, et kahjulikke toiduaineid kaubastatakse ja ei panda juurde silti, et see kahjustab tervist nii nagu suitsupakile pannakse. Praegu on nii, et inimene peab ise teadlik olema. Viimaste uuringute järgi on töödeldud liha, eriti punane liha, loetud samavõrd vähki tekitavaks kui sigaretid. Soome Vähiorganisatsioon ei soovita punast liha üle 300 g nädalas. Meie "toitumisteadlased" kirjutavad ainult sellest, kui kasulik lihasöömine on.
Neid hirmujutte lugenud-kuulnud.Ei ole neist väljagi teinud.Söön seda,mis maitseb.Sovetiajal,tõsi küll,sai söödud,mida saada oli.Aga elan ja tervise üle ka ei kurda. Minu tuttava vanaema suri aastaid tagasi.Diagnoos-maksatsirroos.Tüüpiline alkohoolikute haigus.Kuid vanaema oli elu jooksul vast kokku paar pitsi võtnud. Ka üks tuttav mees suri kopsuvähki.Ei olnud kunagi suitsumees. Mine võta siis kinni?Mina igatahes neile hirmuhoiatustele vilistan.
igasugu jura kirjutavad, kui pole tõendeid, et nende väited 100% tõele vastaks. peaaegu kõik inimesed, kes teevad tervisejooksu- autotee ääres! napakad olete või? hingate sisse autodejm masinate heitgaase. tere tulemast vähk (aastate või aastakümnete pärast)! selle jooksime asemel on tervislikum istuda kodus. söön kõike, suitsetan, vahel joon, kuid haige olen heal juhul 1 kord 4-6a jooksul. ja see ka vaid põhiliselt paari päevane palavik ületöötamise tõttu või talvisel ilgel külmal ajal. inimesed, kes teevad sporti või on nn. tervisliku eluviisiga, on iga aasta haiged või muul põhjusel tihedad haigla külastajad. mina tablette ega muid medikamente ei tarbi, niiet võibolla see ka 1 põhjus, miks kõik ok, olgugi, et eluviis pole nn tervislik. tegelikult ammu juba ära tüütand see sõna Tervislik. okserefleks.. medikamendid, autode jm masinate heitgaasid jne on hoopis vähitekitajad, kuid neist ju ei räägita ega kirjutata! päikest!
See ei tähenda, et suitsetatud toit pole kantserogeenne. On ka inimesi, kes suitsetavad mitu pakki suitse päevas, aga kopsuvähki ei jää, kuigi teame kõik, et suitsud tekitavad vähki. Mõne inimese organism on nii tugev, et tal ei teki vähki.
No, ma hästi ei usu, et su ema ka praegu või ka nõukaajal AINULT suitsuvorstist ja suitsusingist toitub või toitus. Suitsuvorst oli nõukaajal defitsiit, õigemini seda kraami ei saanudki mitte ühestki kauplusest osta. Ainult lihakombinaadi töötajalt-virutajatelt sai küll kalli hinna eest osta. Aga seda ka ainult juhul, kui sul oli selline tuttav või tuttavatuttav, kes pääses seal suitsuvorstidele ligi.
...kuidas sina või sinu esivanemad siis ellu jäid, kui mitte kuskil mitte midagi ei olnud...inimesed olidki omavahel tuttavad, mitte individualistid nagu nüüd .... ja teiste peale kaebamist oli tunduvalt vähem
kus on kirjutatud, et MITTE MIDAGI SAADA EI OLNUD? Jutt oli ju suitsuvorstidest ja suitsusinkidest, mida vene ajal mitte iialgi kauplustes müügil ei olnud.
ka nõuka ajal elanud ja suitsuvorsti- sinki oli saada küll, päris lõpupoole polnud. Pealegi oli suitsusink ikka liha maitsega ja praadimisel ei pidanud rasvainet lisama. Vorstid olid ka paremad, ei pandud igasugu lisandeid
51 aastane naaber suri vähki ,eelistas süüa erinevaid putrusid, kohupiima ning joogiks tarvitas ainult tomatimahla ,ei suitsetanud ega tarbinud alkholi.
... aga kahjuks pole teada, mis need on. Osadel vähiliikidel on küll ka teada, mis esile võivd kutsuda. Aga näiteks iga naine, kellel on papilloomviirus (HPV), mitte kindlasti ei pea emakakaela vähki haigestuma ega iga ketisutsetaja kopsuvähki. Nagu iga teise haigusega ka see haigus ei vali - on kuulsaid ja rikkaid inimesi, on paadialuseid.
Miks te mingeid kontrolle ootate? Maakera on niigi ylerahvastatud-kas te naiivsed loodate,et keegi tösiselt tahab,et te elaksite nii umbes 90 aasta vanuseni ja olete veel täie tervise juures....maailma rikkaim1% sööb tervislikult,7 miljardit ajab suust sönnikut sisse,peaasi, et töösipelgad hinges pysivad....
Et panen toidu otsast põlema ja suitsEtan ära? Vägev! Ma olin siiani kuulnud suitsutatud kalast ja lihast, aga toidu suitsetamine on midagi uut. Pole siis ime, et vähki tekitab.
kuulge te 2 "tarka "SUITSETATUD juhanit -13:58 14:354. aprill 2017, 18:28
Esiteks, kus on kirjas - SUITSETATUD TOIT? Nii et ära luuluta ja loe tähelepanelikumalt! Teiseks Kõigepealt tehke omale selgeks - mis on TOODE ja mis on TOIT? ja siis tulge alles siia kritiseerima ja kaasarääkima. Sakslastel on selliste "tarkade" kohta hea väljend - Klugscheisser.
Suurtähtedega kirjutamine tähendab vihast karjumist ja on kommentaariumis seepärast väga ebaviisakas. Nii et palun õpi teisi austama ja kirjuta nagu normaalsed inimesed.
Toiduained on kõrini vähki tekitavaid kemikaale täis topitud.Lugege kui palju on igasuguseid säilitus aineid ja jumal seda teab mis kemikaale veel toiduainetele sisse segatud.Aga ikka süüdistatakse neid vaesevõitu talunikke ,kes saunas liha suitsetavad ja piima kuskil naabrile müüb.Ei surnud vanasti inimesed nii metsikult vähki kui praegu.Suurem osa toidulauale tuli ikka maalt ilma igasuguse töötluseta ja rahvasl oli tervis korras.
Palun loe vanade eestlaste mälestusi nt Pätsu ajast ja 1940. aastatest. Kui keegi suguvõsas enneaegselt suri, siis ikka "vähjahaigusesse", mõnikord harva ka tuberkuloosi. Näiteks ühe naisterahva elulooraamatust lugesin kokku, et lausa 90% sugulastest ja tuttavatest surid vähki. Teadlased on kindlaks teinud, et 2/3 vähkkasvajatest tulevad naguniii, sõltumata inimese harjumustest.
Kus siis on igasugused kontrollid, tervisekaitse, toiduliit, tarbijakaitse, kõik toiduspetsialistid , kes peaksid tagama, et toit on korralik, mitte igasuguseid kemikaale täis Kus on siis igasugused kontrollid, kes peaksid tagama, et toit on korralik ja mitte kemikaale täis.Toiduliit, tarbijakaitse, tervisekaitse , kõik toiduga seotud ja vastutavad inimesed?Ja need laborid, kes analüüse teevad, mida toit sisaldab .Kui eesti kalakasvanduse kala on mürgine, miks Te lubate seda müüki?See on Teie tegemata töö ja me ostame kalli raha eest seda kõike.Ainult jutt igal pool, ostke Eestimaist.Kas keegi vastutab ka kunagi, mis toiduga on tehtud ja tehakse?
Arvestades veel ,et Euroopast siia toodavad kaubad on veelgi tervistkahjustavamad ,kui kohapeal müüdavad - siis meiesugustel idaeurooplastel EL-s pikka pidu ei ole -magus supp ja kõrvad pea alla
esiteks, kui need sul Euroopast kaupa toovad, siis kus sa oled? kui sa pole Eestis ega Euroopas, siis ära kasuta sõna SIIA. ja mis testid on kinnitanud, et teistest riikidest tulev kaup on tunduvalt tervist kahjustavam, kui Eesti kaup? teiseks, Eesti on Põhja-Euroopa, mitte Ida-Euroopa riik.
Vähitekke põhjus on ammu teada. Mida happelisem on keha keskkond, seda soodam on see nii vähile, kui kasvajale. Kuid tekib ilmselt küsimus, kuidas siis keha nii happeliseks saab? Eks ikka toidust ja joogist mida tarbitakse. Meie keha keskkond on loomupäraselt aluseline. Sperma ise on samuti aluseline ja loode samuti. Veri on aluseline ja veri teeb igapäevaselt meeletut tööd, et seda aluselisust hoida. Aga, et miks siis meditsiin seda teadmist ei kasuta? Parim näide, mis täna on on see, et eelmisel aastal ju üks arst julges välja öelda selle info ja mis juhtus? Arst tambiti maapõhja. Kuigi selle eest on antud ka Nobeli preemia, kus tõendati ära, et keha aluselises keskkonnas ei arene vähk ega ka kasvaja vaid nad taandarenevad. Ravimitööstused kaotaksid meeletult oma käibes, kui meditsiin seda tunnistaks. Seal ongi kogu põhjus, miks seda infot nö kinnihoitakse.
Toiduaineid, mis on täis mürke ja sõna otseses mõtte kahjulikud inimtervisele võib müüa nii mis süda kutsub aga proovi sa talus toodetud naturaalselt pastoriseerimata piima juua oled kohe kurjategija. Banaani kõverus ning kraanikausi kõrgus on piinliku täpsusega reglementeeritud aga see, mida miljonid igapäevaselt endale sisse söövad on vähem tähtis.
Iga päev ilmub mõni artikkel selle kohta, mida ei tohi süüa. Kui neid järgida, siis ma tõesti ei sure vähki või mingisse muuse jamasse vaid sureksin nälga.
Ilmub tõesti. Aga see ei tähenda, et sa ei tohi neid süüa. Need ained seal on mis "tekitavad" vähki on nii väiksed, et seda on isegi raske siis komentaari panna. Mitte kuskil ei ütle, et need 100% tekitavad vähki. Niiet võid ikka süüa, kuigi ma ei poolda rämps toidu söömist. Küsimuse korral küsi. Kui saan siis vastan. Küsimus saada siia. [email protected]
Jutt on õige, aga ärritust ja vastumeelsust tekitab läbivalt suurtähtedega kirjutamine, mis netikommentaariumis tähendab inetut ja vihast karjumist. Ehk jätad meelde!
Kusjuures meie vabalt kasvanud Läänemere kala pidi ka mürgine olema sisaldades erinevaid raskemetalle. Ühesõnaga on väga vähe neid asju mida süües vähki ei saaks.
Meie paksud korraldavad endale mõnusaid pikendatud nädalalõppe Norras spetsiaalsetel kalaretketel. Püütud kala vist siis külmutatakse ning tuuakse Eestisse kaasa.
KOMMENTAARID (94)