Koos kallimaga popkorni krõbistamine võib tunduda romantiline, kuid tegelikkuses võib sellega hormoonsüsteemi sassi keerata ning seksiisu tappa.Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
3. aprill 2017, 13:55

ARMUTAPJAD: need seitse toitu tapavad seksuaalse iha (7)

Paljud on kuulnud, et austrid lisavad seksuaalelule vunki. Kuid kui neid süüa palju, võib see seksuaalelule olla täpselt vastupidine mõju.

Ebatervislik toitumine, olgu see siis ebatervislik toit või lihtsalt söögiga liialdamine vähendab libiidot, hoiatavad arstid. Ebatervislik söömine võtab energia ja elujõu ning soovi seksida, kirjutab Newsmax Health.

Ning üllatuslikult võivad isegi mõned tervislikuna näivad toidud sisaldada ühendeid, mis muudavad suguhormoonide testosterooni ja östrogeeni tasakaalu ning mõjuvad soovile seksida hävitavalt. Arstid panevad hingele, et toidust armuelule turgutuse otsimine on suhteliselt lühinägelik – hoopis tervislikud eluviisid ehk tervislik toitumine, piisav treening ja uni on need, mis tegelikult seksuaalset funktsiooni parandavad.

Kui sa oled siiski toiduusku, siis siin on sulle nimekiri toitudest, mida tuleks enne romantilist ööd vältida.

· Mikrolaineahju popkorn. Vähe on toite, mida saab kodus romantilist filmi vaadates koos kallimaga pimedas süüa. Kuid mikrolaineahju popkorni küpsetuskotid sisaldavad endokriinseid häireid tekitavaid keemilisi ühendeid, mis võivad imbuda ka popkorni. Hormoonide kõikumine rikub aga romantilise õhtu.

· Suhkur. Seda magusat valget deemonit süüdistatakse peaaegu iga kroonilise haiguse põhjustajana. Nüüd võib sinna nimekirja lisada ka seksuaalhäired. Lisaks paljudele muudele hädadele toodab suhkur nimelt kõhurasva, mis omakorda vähendab testosterooni taset, mehelikkust ja soovi seksida.

· Kunstlikud magusained. Suhkrumurest ei saa üle, tarvitades magustatud kemikaale. Ennekõike on kurja juureks aspartaam, mis teadlaste hinnangul vähendab õnnehormooni serotoniini taset. Teadlased on seostanud magusainete kasutamist võrdselt nii libiido alanemise kui depressiooni tekkega.

· Töödeldud liha tuleks vältida peamiselt tänu kõrgele soola- ja rasvasisaldusele ning sellesse lisatud keemilistele säilitusainetele, näiteks nitraatidele. Need keeravad kogu hormoonsüsteemi pea peale.

· Piimatooted. Lehmadele antud ravimid võivad sattuda ka piima ning sellest tehtud toodetesse ning see mõjutab jällegi hormoonsüsteemi. Sama teeb see, kui lehmi turgutatakse hormoonidega. Kui armastad piimatooteid, veendu, et piim oleks orgaaniline ning seda andvad lehmad söönud rohumaa.

· Sojakastet peetakse üldiselt ka tervislikuks, kuid selles sisalduvad isoflavonoidsed ühendid häirivad hormonaalset tasakaalu. Mõned uuringud väidavad koguni, et soja vähendab testosterooni taset ja spermatosoidide arvu. Ära riski oma kuuma kohtinguga!

· Õlu. Humalamärjuke teeb libiidole karuteene kahel moel. Esiteks sisaldab see alkoholi, mis mõjub depressandina. Liiga palju alkoholi võtab seksisoovi nii mehelt kui naiselt. Teiseks on õlles aineid, mille toime kehale on sarnane sojaubade omaga. Ning kolmandaks kahjustab alkohol maksafunktsiooni, mis samuti keerab kogu hormonaalse süsteemi tuksi.