Toiduuudised

ÄRA VISKA ÄRA! Mis päästaks piima 

Piret Parik, 1. aprill 2017, 04:00
Roheline piimakokteilFoto: Martin Ahven

Kuigi pastöriseeritud piim säilib üsna kaua, pole "kõlblik kuni" siiski igavene. Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm jagab soovitusi, kuidas kauaks külmikusse jäänud piim kiirelt ära kasutada.

Enamik lapsi joob piima külmalt või sööb seda koos hommikukrõbinatega. Hoopis parem mõte on aga õhtusöögiks valmistada kala piimakastmes. Nimelt võtab piim ära kalale iseloomuliku maitse.

Näiteks kui on alles jäänud natuke köögiviljapüreesuppi, siis määri see kalafileele, kalla peale piima ja pane kala 100–120kraadisesse ahju 15–20 minutiks küpsema. Kui küpsetada kala madalal temperatuuril, jäävad kasulikud vitamiinid temas alles ning köögiviljad ja piim annavad kalale hoopis uue maitse.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

5. august 2017, 04:02
Augustikuine lest maitseb nagu angerjas