Toiduuudised

Tatrajahu lisab küpsetistele kergelt pähklist mekki 

Kersti Eero, 1. aprill 2017, 04:00
Tatrajahu-pannkoogidFoto: Marit Soobik

"Kes tahab hakata tatrajahu kasutama, võiks esialgu nisujahu asendada vaid osaliselt. Kas või näiteks kaneelirulle tehes," ütleb telepagar Liilia Raik. "Selle maitse tahab vähe harjumist."

"Nisujahu esimeses ettejuhtuvas retseptis üks ühele tatrajahuga asendada ei ole just parim mõte," tõdeb ka Veski Mati müügijuht Annika Loper.

"Kuna tatrajahu on ikkagi täisterajahu, aga nisujahu on n-ö sõelutud jahu, siis on neil ka erinev gluteenisisaldus. Aga just gluteen tagab, et kukkel tuleb kohev ja õhuline," selgitab ta.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

5. mai 2018, 00:01
Kõigevabad koogid: Kas kook, kus puuduvad gluteen, laktoos ja valge suhkur, on ka maitsevaba? 
21. oktoober 2017, 00:01
Pühapäevane pannkoogihommik
3. juuni 2017, 04:00
ÄRA VISKA ÄRA I Mida teha tatrast?
18. märts 2017, 04:00
Retseptid: kõige sagedamini otsib eestlane pastaroogi ja pannkooke