Toiduuudised

Tatrajahu lisab küpsetistele kergelt pähklist mekki 

Kersti Eero, 1. aprill 2017 04:00
Tatrajahu-pannkoogidFoto: Marit Soobik

"Kes tahab hakata tatrajahu kasutama, võiks esialgu nisujahu asendada vaid osaliselt. Kas või näiteks kaneelirulle tehes," ütleb telepagar Liilia Raik. "Selle maitse tahab vähe harjumist."

"Nisujahu esimeses ettejuhtuvas retseptis üks ühele tatrajahuga asendada ei ole just parim mõte," tõdeb ka Veski Mati müügijuht Annika Loper.

"Kuna tatrajahu on ikkagi täisterajahu, aga nisujahu on n-ö sõelutud jahu, siis on neil ka erinev gluteenisisaldus. Aga just gluteen tagab, et kukkel tuleb kohev ja õhuline," selgitab ta.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

05.05.2018
Kõigevabad koogid: Kas kook, kus puuduvad gluteen, laktoos ja valge suhkur, on ka maitsevaba? 
21.10.2017
Pühapäevane pannkoogihommik
03.06.2017
ÄRA VISKA ÄRA I Mida teha tatrast?
18.03.2017
Retseptid: kõige sagedamini otsib eestlane pastaroogi ja pannkooke