Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
31. märts 2017, 14:15

KATSETA ISE: Valmista piparmündiõli, mis aitab vabaneda suhkrusõltuvusest

Rafineeritud suhkru sõltuvust võrreldakse mistahes teiste mõnuainete sõltuvusega ning suhkruga liialdamine toob kaasa palju erinevaid terviseprobleeme alates ülekaalust.

Suhkrusõltuvusest vabanemiseks oleks vaja ette võtta kehas suurpuhastus. Parim ja tõhusaim viis seda teha on appi võtta looduslikke meetodeid, soovitab The Positive Spirit ja annab piparmündiõli valmistamise retsepti.

Piparmündiõli valmistamiseks vajad üht kaanega klaaspurki, õli (näiteks kookos-, mandli või oliivõli) ja värske piparmündi lehti.

Pese piparmündilehed ja tükelda need purki, vala õliga üle. Sulge purk ööpäevaks tihedalt. Järgmisel päeval lisa piparmündilehti ja õli nii, et purk oleks täis. Nii võid purki täita viiel päeval. Siis eemalda lehed õlis. Hoia õli pimedas ja jahedas.

Võid piparmündiõli hõõruda oma randmetele, kuid seda kasutada ka toitudes ja tees. Lisaks keha puhastavale ning magusaisu vähendavale toimele vähendab see ka puhitusi ja parandab seedimist, leevendab seedehäireid ja peavalu, parandab kopsufunktsiooni ja suuõõne tervist, mõjub lõõgastavalt, värskendab hingeõhku.