Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
30. märts 2017, 15:40

VALMISTA ISE: Smuuti, mis puhastab keha ja põletab rasvu

Keha puhastamine on protsess, mis äratab organismi depressioonist ning soodustab aktiivsemat ja energilist elustiili. Keha puhastamine ja kaalu langetamine käivad aga alati käsikäes.

Nii magu, maks, sooled kui neerud teevad igapäevaselt kõvasti tööd, et hoida keha mõrkainetevaba. Mitmed keha puhastavad protseduurid võivad olla suureks abiks, et need organid suudaksid hästi tööd teha, kirjutab Top10 Homeremedies. Puhastavad smuutid on seejuures parim valik – neid on lihtne teha, nad on maitsvad ning varustavad keha paljude vajalike mineraalainetega.

Ning mis kõige parem – organismi puhastavad smuutid aitavad ka liigsetest kilodest lahti saada, sest keha puhastamine ja kaalu langetamine käivad alati käsikäes.

Üks võimalus on kokku segada selline roheline smuuti.

Vaha läheb: 1 tass ananassitükke, 1 suur peotäis (1 tass) spinatilehti, 1 roheline õun, 1 tass jahtunud rohelist teed,  paar tükki ingverit, 1 tass kookosvett, 1 spl sidrunimahla, 2 tl mett, pool kurki, 6-8 piparmündilehti.

Smuuti valmistamiseks pane blenderisse spinat ja ingveritükid, vala neile peale roheline tee ja kookosvesi ning sega kogu mass ühtlaseks. Lisa ananassitükid, hakitud roheline õun ja kurk ning sega taas ühtlaseks. Seejärel lisa mesi, sidrunimahl ja piparmündilehed, blenderda uuesti, vala klaasi  ja joo.

Parim oleks seda värskendavat jooki juua päevas klaas. Smuuti säilib külmkapis ka paari päeva jooksul.